Home

Nieuwsde laatste ontwikkelingen bij OLVG

Uitgelicht | 08 februari 2021

Update coronavirus OLVG

Binnen OLVG wordt op verschillende manieren gewerkt aan het zo toegankelijk mogelijk houden van de reguliere zorg in tijden van corona. Vanwege het aantal coronabesmettingen in Nederland nemen we in OLVG, net als in andere ziekenhuizen in de regio, nog steeds coronapatiënten op. 

Lees verder
 • Uitgelicht | 25 februari 2021

  Vanaf 1 maart: Promotie bloedprikken op afspraak in Oost en West

  Voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers maakt u vanaf 1 maart bij voorkeur eerst online een afspraak voor bloedafname, het inleveren van materialen en functieonderzoeken. Dit geldt ook voor patiënten die direct doorverwezen worden na een bezoek aan de polikliniek en voor kinderen. Op deze manier proberen we drukte ook bij de poliklinieken Bloedafname zoveel mogelijk te vermijden, zodat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Door op afspraak te werken hoeft u bovendien minder lang te wachten.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 24 februari 2021

  Na Gastric Bypassoperatie direct naar huis

  Patiënten die in OLVG een Gastric Bypass (maag verkleinende) operatie ondergaan, hoeven na de operatie niet meer in het ziekenhuis te blijven, maar mogen nog dezelfde dag weer naar huis. Hiermee heeft OLVG een primeur in Nederland.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 23 februari 2021

  OLVG onderzoekt inzet EMDR na traumatisch ervaren bevalling

  OLVG onderzoekt of EMDR, een therapie voor mensen die last blijven houden van een schokkende gebeurtenis, ingezet kan worden direct na een traumatisch ervaren bevalervaring. Mogelijk kan dit de ontwikkeling van een posttraumatische stress stoornis (PTSS) of PTSS-klachten voorkomen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 11 februari 2021

  OLVG beboet door Autoriteit Persoonsgegevens na melding  in 2018

  Vandaag is bekend geworden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) OLVG een boete oplegt van €440.000 voor gebreken uit 2018. Medewerkers  (werkstudenten) van OLVG konden elektronische patiëntendossiers inzien terwijl zij hier niet de rechten voor hadden. Hier werd te weinig op toegezien. Gedurende het onderzoek van de AP heeft OLVG maatregelen genomen en de voorgestelde verbeterpunten doorgevoerd.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 09 februari 2021

  Santeon ziekenhuizen stroomlijnen diagnostiek op het gebied van prostaatkanker

  Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van orgaankanker onder mannen. In 2019 kregen ongeveer 13.500 mannen in Nederland deze diagnose, waarvan bijna 20% in één van de Santeon ziekenhuizen. Sinds 2016 werken de Santeon ziekenhuizen actief samen aan het verbeteren van de zorg rondom prostaatkanker. Op een aantal onderwerpen zijn nu afspraken gemaakt om de aanpak tussen de Santeon ziekenhuizen gelijk te trekken.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 09 februari 2021

  Ziekenhuis, huisarts en thuiszorg begeleiden coronapatiënt in één digitale omgeving bij vervroegd ontslag uit ziekenhuis

  Dankzij nauwe samenwerking tussen Amsterdamse ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgorganisaties kunnen coronapatiënten sinds eind vorig jaar na opname sneller naar huis. In januari kwam hier een verbetering bij: voor deze patiënten – die met extra zuurstof en medicijnen onder begeleiding van hun huisarts thuis verder aansterken – wordt gebruikgemaakt van cBoards. Een digitaal platform voor de patiënt en alle betrokken zorgverleners. Zo heeft iedereen dezelfde informatie, is communicatie laagdrempelige en houdt de patiënt eenvoudig overzicht.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 04 februari 2021

  Wereldkankerdag: OLVG besteedt extra aandacht aan kanker in coronatijd

  Op Wereldkankerdag (4 februari) wordt wereldwijd stilgestaan bij kanker. Een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders direct of indirect mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Want juíst nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van deze ziekte. Ook vanuit OLVG dragen we hier vandaag een steentje aan bij.

  Lees verder

Pagina's