Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Woensdag 20 februari 2019

Nieuw: verwijsafspraak voor hartrevalidatie

In november vond de drukbezochte bijeenkomst van Vice Versa over Cardiologie plaats. Tijdens de bijeenkomst bleek bij huisartsen behoefte te zijn aan een verwijsafspraak voor hartrevalidatie. De mogelijkheid voor zo’n verwijsafspraak is nu gerealiseerd in ZorgDomein.

Baat bij revalidatie

Cardioloog Edwin de Melker is blij met deze ontwikkeling: ‘Er zijn nog teveel patiënten die geen hartrevalidatie krijgen maar daar wel enorm baat bij hebben. We willen dan ook graag de mogelijkheid bieden voor het verwijzen van patiënten met stabiele AP-klachten en hartangst, patiënten die na een event geen hartrevalidatie hebben gehad én cardiale patiënten waarvan de huisarts inschat dat ze baat kunnen hebben bij een multidisciplinair leefstijlprogramma. Binnen OLVG kunnen we dit goed bieden.’

 

Take home messages

Naast de hartrevalidatie vertelde cardioloog Renee van den Brink over de kunst van de auscultatie, cardioloog Jutta Schreuder over het vrouwenhart en een internist Sanne van Wissen over het lipidenspectrum. Lees de take home messages van Vice Versa ‘Klopt het?’ van 13 november jl.