Medewerkers OLVG voeren actie op donderdag 16 maart

Foto van een OLVG-bordje aan de gevel

Op donderdag 16 maart voeren medewerkers van OLVG actie voor een betere cao. Op deze dag draaien medewerkers van verschillende afdelingen een ‘zondagdienst’. Spoedzorg, oncologische zorg, poliklinische bezoeken, bevallingen en fertiliteitsbehandelingen gaan gewoon door.

Wij geven onze medewerkers de ruimte om te staken. Tegelijk doen wij er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen.  

Wat is een ‘zondagsdienst’?

Onze medewerkers werken op donderdag 16 maart alsof het zondag is. Er werken dan minder zorgmedewerkers op de afdelingen en sommige afspraken gaan niet door. U krijgt persoonlijk bericht als uw afspraak op 16 maart niet doorgaat. Hoort u niets? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

Spoedzorg gaat door

De Spoedeisende Hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen, fertiliteitsbehandelingen en oncologische zorg gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen in OLVG kunnen gewoon blijven. Zij kunnen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal.

Meer informatie over uw afspraak en over de actie vindt u hieronder.

Veelgestelde vragen

Ja, onze spoedzorg (inclusief bevallingen) gaat gewoon door.

Alle poliklinieken zijn open, net als Bloedafname. Spoedzorg gaat altijd door. De geplande operaties zijn op een enkele oncologische operatie na verzet, net zoals de geplande afspraken bij de afdeling Radiologie. De zorg voor al opgenomen patiënten gaat uiteraard ook door.

Patiënten krijgen persoonlijk bericht als hun afspraak niet doorgaat. Hoort u niets? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

Uw afspraak wordt zo spoedig mogelijk opnieuw ingepland. U hoeft hiervoor niets te doen.

Wij zullen uw afspraak zo snel mogelijk opnieuw inplannen.

Ja, dat kan. Al onze locaties (Oost, West, Spuistraat en IJburg) zijn open voor bloedprikken op donderdag 16 maart.

Deelnemende afdelingen voeren actie door middel van het draaien van een zondagsdienst. Tijdens een zondagsdienst werken betrokken zorgmedewerkers alsof het zondag is. Dat betekent dat er alleen spoedzorg wordt verleend. Ook de zorg voor patiënten die al in OLVG zijn opgenomen gaat gewoon door.

Ja, dat kan. Op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen.

Ja, alle afdelingen zijn gewoon telefonisch bereikbaar. 

Ziekenhuismedewerkers in verschillende ziekenhuizen in het land voeren actie voor een betere cao. Ook medewerkers van OLVG voeren actie. Zij doen dit door op donderdag 16 maart diensten te draaien alsof het een zondag is. Er werken dan minder zorgmedewerkers op de afdelingen en sommige afspraken gaan niet door.

OLVG geeft medewerkers de ruimte om actie te voeren.

Door een chronisch personeelstekort en een steeds grotere vraag naar zorg, is de druk voor zorgmedewerkers al lange tijd hoog. Samen met stijgende kosten door inflatie en energieprijzen is een passende cao dan ook noodzakelijk.

OLVG hoopt dat de partijen snel weer aan tafel gaan om tot een akkoord te komen voor al die zorgmedewerkers die een passende cao verdienen.

Het goed zorgen voor zorgmedewerkers is hard nodig, want zonder onze medewerkers is patiëntenzorg niet mogelijk.