Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 2 oktober 2019

Medewerkers OLVG voeren actie op 9 oktober

Op woensdag 9 oktober gaan medewerkers van OLVG actievoeren voor een betere cao. Dit is door de vakbonden en het actiecomité aangekondigd. Medewerkers van de afdeling Radiologie en de operatiekamers (op OLVG, locatie Oost en OLVG, locatie West) gaan een zondagdienst draaien. Spoedzorg en zorg op de overige afdelingen gaat gewoon door.

Wij geven onze medewerkers de ruimte om actie te voeren. Tegelijk doen wij er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen. 

Wat betekent deze zondagsdienst?

Medewerkers van onze afdeling Radiologie en de operatiekamers (OK) op OLVG, locatie Oost en OLVG, locatie West werken op woensdag 9 oktober alsof het zondag is. Afspraken die op 9 oktober gepland staan, kunnen mogelijk niet doorgaan. Patiënten die hinder ondervinden, zijn of worden persoonlijk geïnformeerd. Meer informatie over uw afspraak en over de actie vindt u hieronder.

Spoedzorg gaat door

De Spoedeisende Hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen en oncologische zorg gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven en mogen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal. Ook afspraken op overige afdelingen gaan gewoon door.

Vragen en antwoorden

Uw afspraak in OLVG

 • Kan ik in spoedgevallen wel in het ziekenhuis terecht?
  Ja, onze spoedzorg gaat altijd door.
  (zoals bevallingen, spoedeisende hulp, oncologische zorg)
   
 • Hoe weet ik of mijn afspraak doorgaat?
  Alle patiënten die hinder ondervinden van de acties, zijn of worden persoonlijk geïnformeerd. Als u een afspraak heeft op een andere afdeling dan Radiologie of op de operatiekamer, dan gaat uw afspraak gewoon door.
   
 • Ik wil 9 oktober op bezoek bij een opgenomen familielid of kennis. Kan dat?
  Ja. Op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen.
   
 • Wat betekent de actie voor niet-deelnemende afdelingen?
  Op niet-deelnemende afdelingen gaan alle geplande afspraken gewoon door.
   
 • Zijn deze deelnemende afdelingen (Radiologie en operatiekamers) op 9 oktober wel bereikbaar?
  Ja, de afdelingen zijn telefonisch bereikbaar.

Over de actie

 • Waarom wordt er actie gevoerd in OLVG?
  De zondagsdiensten zijn onderdeel van landelijke acties voor een goede cao. Het is geen actie tegen OLVG; het is een actie voor een betere cao. Ziekenhuismedewerkers in diverse ziekenhuizen in het land voeren actie omdat de cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden spaak zijn gelopen. Er vallen ongeveer 200.000 ziekenhuismedewerkers onder de Cao Ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra in Nederland.
   
 • Wat is het standpunt van het ziekenhuis met betrekking tot de actie?
  OLVG hoopt dat de partijen weer aan tafel gaan om tot een akkoord te komen. Een goede cao is van belang voor iedereen in de zorg. En werken in de zorg is momenteel pittig. Het is druk en er is een chronisch personeelstekort. Ook de woningmarkt in Amsterdam werkt niet mee. OLVG zet alles op alles om collega’s te behouden, nieuwe collega’s te werven en het werken in OLVG ondanks alle uitdagingen zo interessant mogelijk te houden. Want zonder onze medewerkers is patiëntenzorg niet mogelijk.