Overzicht nieuws
Uitgelicht | Maandag 18 maart 2019

Luchtige film over darmkanker in ‘Het kleinste kamertje’

Deze week staat in het kader van darmkankermaand maart op locatie West ‘Het kleinste kamertje’. In dit kleine, verplaatsbare theaterzaaltje van de Maag Lever Darm Stichting kun je een korte, luchtige film bekijken over het thema darmkanker. Volgende week is 'het kamertje' te vinden op locatie Oost.

Mini-voorstelling

In een mini-voorstelling van tien minuten komen de verschillende aspecten van darmkanker aan bod: de ongemakken, het verdriet, samen ziek zijn, de bewustwording en de opluchting. Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, schrijver en regisseur van onder andere ‘Het Klokhuis’. Volgende week, van 25 tot en met 29 maart staat ‘Het kleinste kamertje’ op locatie Oost.

Informatiekraam met volkorenbrood

Jaarlijks krijgen bijna 14.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Om aandacht te geven aan de alarmsignalen van deze ziekte staan onze casemanagers (gespecialiseerde verpleegkundigen die darmkankerpatiënten in OLVG begeleiden) dinsdag 19 maart met een informatiekraam in de Centrale Hal in West.  Ze vertellen je hoe je je buik gezond houdt en delen volkorenbrood van Hartog’s Volkoren uit.

Betrokken zorgverleners en afdelingen