Overzicht nieuws
Uitgelicht | Vrijdag 15 november 2019

Landelijke actiedag 20 november: de gevolgen in OLVG

Medewerkers van OLVG voeren actie voor een betere cao op 20 november tussen 12.30 en 14.30 uur. Afspraken die plaatsvinden tijdens de actie worden verzet naar een ander moment. De rest van de dag staan wij gewoon voor u klaar. Voor alle spoedzorg en oncologische zorg blijven wij de hele dag beschikbaar.  

Protestmars

Op initiatief van het actiecomité lopen medewerkers van OLVG tussen 12.30 en 14.30 uur een protestmars door Amsterdam. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich bij deze actie aan te sluiten. Wij doen er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen. 

Minimale bezetting tussen 12.30 en 14.30 uur

Onze afdelingen en poliklinieken (ook de bloedafname) zijn op 20 november tussen 12.30 en 14.30 uur minimaal bezet. Alle patiënten die dan een afspraak hebben in OLVG, worden door ons persoonlijk geïnformeerd.  Wij doen ons uiterste best om nieuwe afspraken zo snel mogelijk in te plannen.

Afspraken voor 12.30 uur en na 14.30 uur gaan gewoon door.

Spoedzorg gaat door

De Spoedeisende Hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen en oncologische zorg gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven en mogen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal.

Veelgestelde vragen

Kan ik in spoedgevallen wel in het ziekenhuis terecht?

  • Ja, onze spoedzorg gaat altijd door zoals bevallingen, spoedeisende hulp, oncologische zorg)

Hoe weet ik of mijn afspraak doorgaat?

  • Als uw afspraak is gepland op het moment dat de staking plaatsvindt, en deze  geen doorgang kan vinden, wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd.

Ik wil 20 november  op bezoek bij een opgenomen familielid of kennis. Kan dat?

  • Ja. Op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen.

Is OLVG op 20 november tussen 12.30 uur en 14.30 uur wel gewoon bereikbaar?

  • Ja, de afdelingen zijn telefonisch bereikbaar. Mogelijk is er wel een langere wachttijd omdat de bezetting tussen 12.30 en 14.30 uur minimaal is.

Kan ik op 20 november wel terecht in het bezoekersrestaurant?

  • Ook medewerkers van de restaurants krijgen de mogelijkheid mee te lopen met de protestmars. Dit betekent dat onze restaurants op locatie Oost en West tussen 12.30 en 14.30 uur zijn gesloten. De rest van de dag kunt u hier wel gewoon terecht.   

Waarom wordt er actie gevoerd ?

  • Op 20 november voeren ziekenhuizen in het hele land actie voor een betere cao. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden kunnen het nog niet eens worden over deze nieuwe cao. De NVZ voert de gesprekken met de vakbonden namens de ziekenhuizen in Nederland.

Wat is het standpunt van het ziekenhuis met betrekking tot de actie?

  • OLVG hoopt dat de partijen weer aan tafel gaan om tot een akkoord te komen. Een goede cao is van belang voor iedereen in de zorg. Werken in de zorg is momenteel pittig. De werkdruk is hoog en er is een chronisch personeelstekort. Ook is het lastig voor onze medewerkers om betaalbare woningen te vinden in de buurt van het ziekenhuis. OLVG zet alles op alles om collega’s te behouden, nieuwe collega’s te werven en inspanningen en waardering in balans te houden.