Overzicht nieuws
Uitgelicht | Donderdag 18 januari 2018

Just Spee benoemd in raad van toezicht OLVG

Just Spee is met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot lid van de raad van toezicht van OLVG. De raad van toezicht en de raad van bestuur van OLVG zijn verheugd dat Spee is toegetreden als toezichthouder.

‘Het huidige zorglandschap verandert snel en er worden steeds meer eisen gesteld aan patiëntenzorg en werkgeverschap. Met zijn ruime ervaring als toezichthouder in diverse branches kan Just Spee de verbinding maken naar de gezondheidszorg als het gaat om klantgerichtheid, het aansturen van professionals, en innovatie. Hij is hiermee een waardevolle aanvulling op de zittende raad’, aldus de heer Schimmelpenninck, voorzitter raad van toezicht OLVG.

Just Spee: ‘Het is een eer en genoegen dat ik me mag  inzetten voor de toekomst van OLVG als toonaangevend topklinisch opleidingsziekenhuis met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Loopbaan

Just Spee is momenteel toezichthouder bij Brunel International, Stage Entertainment, CTS Inventim, ADG Diensten Groep, en Unicef Nederland. Van 2015 tot 2017 was Spee bestuursvoorzitter van Stage Entertainment musicalproducties/theatermanagement in Amsterdam, en van 2011 tot 2014 was hij bestuursvoorzitter bij Endemol. Hij vervulde meerdere directiefuncties in het bedrijfsleven, en was werkzaam als zelfstandig consultant en verandermanager. Spee heeft een universitaire opleiding Econometrie afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam.