Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Woensdag 11 oktober 2017

Grote rampenoefening OLVG zeer succesvol

Na maanden van intensieve voorbereiding vond 7 oktober jl. in alle vroegte op OLVG, locatie West een grote rampenoefening plaats. Zo’n 40 professionele acteurs van LOTUS speelden slachtoffer; volledig gegrimeerd met allerlei type verwondingen. Ruim 75 OLVG-ers van meer dan 10 verschillende afdelingen deden mee. De oefening was zeer succesvol.

In minder dan 2 uur tijd werden de ruim 40 slachtoffers met de ambulance binnengereden of kwamen aanlopen als zelfverwijzer. Het ging onder andere om veel 'T1 slachtoffers' met ernstig letsel,  een zwangere met uterus ruptuur en een patiënt met een hartinfarct die gereanimeerd moest worden. De druk lag erg hoog, maar de teams wisten goed hoe ze volgens het Ziekenhuis Rampen Opvangplan (ZIROP) moesten handelen en konden de druk prima aan.

De slachtoffers voelden zich in goede handen en kregen de juiste medische zorg. Vooral de onderlinge samenwerking en communicatie tussen én binnen de teams was goed. Natuurlijk is er ook veel geleerd. Verbeterpunten waren er vooral op het gebied van praktische en logistieke zaken zoals materialen en registratie in EPIC. Deze verbeterpunten worden meegenomen in de vervolgtrainingen binnen het ziekenhuis.