Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Dinsdag 28 januari 2020

Geslaagd huisartsensymposium over digitalisering

Op vrijdag 10 januari vond het jaarlijkse huisartsensymposium in OLVG, locatie Oost plaats. Dit jaar was het centrale thema: OLVG, locatie thuis. Digitaler = beter?

Na een inleiding van dagvoorzitters Bert Baak (MDL-arts) en Roger Ritz (huisarts) kon men kiezen voor een van de drie workshops. Deze hadden als onderwerp feedback op verwijzingen en teleconsultatie, digitaal samenwerken tussen huisarts, patiënt en OLVG en digitale gezondheidsvaardigheden.

Na de workshops werd een knetterend Lagerhuisdebat gevoerd onder leiding van de dagvoorzitters. Het symposium werd afgesloten met de Nico Mensing van Charante-lezing. Deze lezing werd verzorgd door Sander van Schaik (neuroloog en innovatiearts) en Steven van de Vijver (huisarts en unitleider Buitenhof). In de lezing werd het thema digitalisering op prachtige en genuanceerde wijze verwoord. Hierna werd het symposium afgesloten met een walking diner bij Restaurant C aan de Wibautstraat in Amsterdam. In de evaluatie werd het symposium met een ruime 8 beoordeeld.