Overzicht nieuws
Uitgelicht | Maandag 2 november 2020

Gebruik faceshield of medisch mondneusmasker door medewerkers in OLVG

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop. Daarom dragen medewerkers van OLVG sinds begin oktober in publieke ruimtes een faceshield voor extra bescherming. Net als medewerkers in de overige ziekenhuizen in de regio Noord-Holland en Flevoland. Er zijn de laatste tijd echter veel vragen en soms ook klachten binnengekomen van werknemers, patiënten en bezoekers over het gebruik van een faceshield. De ziekenhuizen hebben daarom besloten om hun beleid hierover bij te stellen.

Vanaf maandag 2 november gelden de volgende regels in OLVG:

  • Iedereen die in de directe patiëntenzorg werkt binnen 1,5 meter afstand van de patiënt, draagt een medisch mondneusmasker als persoonlijk beschermende maatregel. Dit mondneusmasker mag ook in de andere publieke ruimtes gedragen worden. Het medisch mondneusmasker moet elke 3 uur worden vervangen. Bij uitzondering kan hier, na overleg met de leidinggevende, van worden afgeweken en kan de medewerker kiezen voor een faceshield.
     
  • Iedereen die binnen de directe patiëntenzorg werkt op meer dan 1,5 meter afstand van de patiënt is voldoende beschermd door het dragen van een faceshield. Indien een medewerker zich hierbij niet veilig voelt mag hij/zij een medisch mondneusmasker dragen.
     
  • In de publieke ruimtes van het ziekenhuis draagt een medewerker een faceshield, dan wel een medisch mondneusmasker. Bij voorkeur wordt hier een faceshield gedragen.

Bestaande maatregelen

Natuurlijk blijven daarnaast alle bestaande beschermingsmaatregelen ook gelden. Zoals een gezondheidscheck bij de ingang van het ziekenhuis van patiënten en bezoekers, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, 1,5 meter afstand houden en zorg voor goede schoonmaak en ventilatie. Uw en onze veiligheid is en blijft ons namelijk heel veel waard.