Overzicht nieuws
Uitgelicht | Donderdag 11 oktober 2018

Expositie van (ex-)borstkankerpatiënten in OLVG

In oktober, de landelijke borstkankermaand, stelt OLVG een aantal bijzondere kunstwerken van (ex-)borstkankerpatiënten tentoon in de Lichtstraat op OLVG, locatie Oost. Het thema is ‘kracht en kwetsbaarheid’.

Met de kunstwerken, die zij hebben gemaakt in de inloopateliers van inloophuis De Kraanvogel en Kanker in Beeld, verbeelden zij hun kracht en kwetsbaarheid na de diagnose en behandeling van borstkanker.

Laten zien wat de ziekte doet

Het herstel van borstkanker gebeurt grotendeels buiten de ziekenhuismuren. In deze periode krijgen (ex-)borstkankerpatiënten lichamelijk en emotioneel veel te verwerken. Tekenen, boetseren of fotograferen helpt uitdrukking te geven aan wat soms moeilijk onder woorden te brengen is. Met de expositie wil OLVG patiënten ruimte bieden om ook met andere patiënten, bezoekers én zorgverleners te delen wat de ziekte borstkanker met hen doet en hoe zij de draad van hun leven weer oppakken.

Deelneemster Naïma: ‘Ik voelde boosheid, verdriet en acceptatie tijdens het boetseren. Mijn werk laat zien dat ik een vechter ben. Ik wil sterk blijven en mijn gevoel uiten. Daarvoor heb ik contact met mensen nodig en mag ik mijzelf laten zien.’

De expositie wordt op vrijdag 12 oktober officieel geopend en is de nog de hele maand oktober te zien in de vitrinekast in de Lichtstraat in OLVG, locatie Oost.