Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 15 januari 2019

E-healthweek in OLVG: 21 t/m 26 januari

Van 21 t/m 26 januari 2019 is het de landelijke e-healthweek. Met een speciaal programma in OLVG rondom e-health willen we u informeren en inspireren over actuele innovatieve initiatieven in de zorg. Meer weten over data-analyse, de verpleegkundige van de toekomst of het proces van samen beslissen? Bekijk dan snel het programma en noteer de bijeenkomst vast in uw agenda.

 

Afbeelding e-healthweek

Meer weten over data-analyse, de verpleegkundige van de toekomst of het proces van samen beslissen? Bekijk dan snel het programma en noteer de bijeenkomst vast in uw agenda.

Dinsdag 22 januari
Data & drinks
16.00-18.00 uur
Bar Bukowski, Oosterpark 10, Amsterdam

Geïnteresseerd in wat geavanceerde data-analyse, kunstmatige intelligentie of machine learning kan betekenen voor binnen en buiten de zorg? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 22 januari, waar u inspiratie kunt opdoen over deze thema’s aan de hand van lezingen van externe sprekers, o.a. Ivo Everts van Medicx. Ook volgt er een discussie over de ethische kant van gebruik van patiëntendata.

Woensdag 23 januari
Samen beslissen
17.00-18.00 uur
Oost, Einthovenzaal 2

Op woensdag 23 januari is er een bijeenkomst over het proces van samen beslissen met de patiënt. Leer meer over het continue proces van samen beslissen, over de meerwaarde en mythes ervan, het belang van de 3 goede vragen, de meerwaarde van keuzehulpen én over het samen beslissen project wat we met alle Santeon-ziekenhuizen en in samenwerking met het ministerie van VWS gaan starten. Deze bijeenkomst wordt samen georganiseerd met Michiel Hageman van Patiënt+ en het Vliegwiel, onderdeel van Patiëntenfederatie Nederland. Roxanne Vernimmen (RvB) opent de sessie. Vanuit OLVG spreken Geert van der Sluis, VBHC projectleider en Janine Prick, promovenda Neurologie.

Donderdag 24 januari:
OLVG Innovatie Academie
16.30-18.30 uur
Generator Hostel, bibliotheek

Meediscussiëren over de laatste innovaties in de zorg? Dat kan tijdens de bijeenkomst onder leiding van moderator Martine Rooth  (Solvo) op donderdag 24 januari. In de bibliotheek van het Generator Hostel (Oosterpark) nodigen we medewerkers, patiënten en IT-professionals uit om met elkaar in discussie te gaan, aan de hand van inspirerende ervaringen op het gebied van e-health. We spreken over e-health bij OLVG, in de samenleving en wat het voor de toekomst zal betekenen. Hoe denkt u hierover? Zet uw smartphone, tablet of laptop in als stemkastje en deel uw mening!

Sprekers en thema's:

• Jeroen van Roon (RvB) - opening
• Najla Mirzakhyl - Ruisloze ouderenzorg (een initiatief voortgekomen uit de Innovation School)
• Jasper Tempel – Resoluut
• Berend Buys-Ballot - Virtual Ward
• Lucas Cornips -  Ethiek en zorg innovatie
• Annemieke Schaafstra  en Freke Zuure - Thuisarts
• Sander van Schaik  - OLVG innovatie
Esther Gervers en Frederieke Vriends - Dutch Hacking Health

Maandag 21 januari t/m vrijdag 25 januari:
MijnOLVG
09.00-17.00
Oost, Lichtstraat en West, Centrale Hal

Sinds de start van MijnOLVG hebben al meer dan 60.000 patiënten zich aangemeld voor deze dienst. Een groot succes! Tijdens de e-health week zijn op locatie Oost (Lichtstraat) en West (Centrale hal) medewerkers aanwezig om patiënten te helpen met het aanmaken van een account of andere vragen te beantwoorden.

Lees meer over de landelijke e-healthweek 2019