Overzicht nieuws
Uitgelicht | Vrijdag 3 november 2017

Diaboss bestaat 5 jaar

Dit jaar vieren we het 5-jarig bestaan van diabetescentrum Diaboss. Ter ere van dit jubileum zijn op donderdag 2 november 30 patiëntjes en hun families uitgenodigd voor een speelmiddag in een indoor klimparadijs in Amsterdam-West.

Van 200 naar 500 patiënten

In de afgelopen 5 jaar is het aantal kinderen en jongvolwassenen dat wordt behandeld in Diaboss meer dan verdubbeld. Bij de oprichting van het behandelcentrum voor diabetes in 2012 waren er 200 kinderen onder behandeling, in 2017 is dat aantal gestegen naar bijna 500. Meer dan 90% van de kinderen onder behandeling heeft diabetes type 1. OLVG en het BovenIJ ziekenhuis presenteren deze cijfers vandaag vanwege het 5-jarig bestaan van Diaboss.

De grote stijging van het aantal patiënten van Diaboss is onder andere toe te wijzen aan de samenwerking met de internisten van OLVG, de overname van kinderen met diabetes uit het Zaans Medisch Centrum en de overname van kinderen en jongvolwassenen (tot 25 jaar) vanuit andere centra.

Weinig opnames door intensieve poliklinische begeleiding

Al sinds de oprichting kent Diaboss zeer weinig acute opnames (2 tot 3%) in vergelijking met het landelijke aantal (8%). Een opname kan nodig zijn bij ontregeling van de diabetes. Het lage percentage acute opnames is te danken aan de intensieve poliklinische begeleiding die de kinderen en jongvolwassenen krijgen van de kinderartsen, internisten, kinderdiabetesverpleegkundigen, diëtisten en psychologen werkzaam bij Diaboss.

Diaboss

Kinderen met diabetes krijgen bij Diaboss 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. Een compleet team van zorgprofessionals werkt daarvoor nauw met elkaar samen. Bij Diaboss leren kinderen, jongvolwassenen en ouders zoveel mogelijk zelf de verantwoordelijkheid te nemen met behulp van de nieuwste technologieën, zodat ze minder snel ziek worden en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.diaboss.nl