Coronamaatregelen in OLVG blijven gelden

In OLVG blijven de coronamaatregelen voorlopig nog gelden, ondanks versoepelingen in de samenleving. Dit doen we om onze kwetsbare patienten te beschermen. We geven u graag informatie over wat dit voor u betekent.

Gaat mijn afspraak of operatie door?

Gelukkig kan de meeste zorg in OLVG gewoon doorgaan. Alle poliklinische behandelingen gaan door en waar nodig breiden we telefonische- of videoconsulten uit om drukte op de poliklinieken te beperken. De meeste operaties waarbij geen lange ziekenhuisopname nodig is, kunnen op dit moment doorgaan. Alle medisch urgente operaties gaan door. Hetzelfde geldt voor verloskundige zorg, oncologische zorg en de zorg aan patiënten die al zijn opgenomen in OLVG. 

Wat gaat niet door?

Het aantal opgenomen patiënten met corona is lager dan een aantal weken geleden. Toch zijn in ons ziekenhuis nog altijd minder bedden beschikbaar. Hierdoor komt het nog steeds voor dat planbare operaties moeten worden uitgesteld. Dit gebeurt vooral bij operaties waarbij iemand een aantal dagen moet worden opgenomen op de verpleegafdeling. Ook gaat het alleen om zorg voor aandoeningen die niet levensbedreigend zijn en op een ander moment uitgevoerd kunnen worden. 
Als uw operatie niet door kan gaan, nemen wij contact met u op om dit te bespreken. Hoort u niets, dan gaat uw operatie door. 

Wij realiseren ons dat het wachten op een operatie heel vervelend is en wij doen dan ook ons uiterste best om uitgestelde zorg zo snel mogelijk in te halen.

Onze maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus binnen OLVG te minimaliseren vragen we u rekening te houden met de volgende maatregelen:

Mondkapje op 

Het is overal in OLVG verplicht om een mondneusmasker te dragen

1,5 meter afstand

Wij vragen u om overal in het ziekenhuis 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Looproutes

Om spreiding van patiënten en bezoekers mogelijk te maken, vragen wij u om de looproutes (aangegeven met pijlen op de vloer) te volgen. In de wachtruimtes is een aantal stoelen afgeplakt, zodat bezoekers en patiënten ook tijdens het wachten 1,5 meter afstand houden. 

Bezoekersregeling 

Per patiënt mogen maximaal twee personen per dag (niet tegelijk) op bezoek komen. Bij patiënten met COVID is 1 persoon per dag welkom. Bezoekers houden 1,5 meter afstand tot de patiënt en onze medewerkers, en dragen een mondneusmasker. Bezoekers mogen maximaal 1 kind (jonger dan 12 jaar) meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximale aantal bezoekers per dag.

Basisregels

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen OLVG ook nog steeds de basisregels:

•    Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
•    Hoest of nies in de elleboog
•    Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus; óf laat u eerst testen op het coronavirus voor u naar het ziekenhuis komt
•    Kom alleen en niet te vroeg

Lees meer over onze coronamaatregelen

Vaccineren? Ja!

Ten slotte een blijvend advies. We zien dat vaccineren echt helpt tegen ernstig ziek worden en opname in het ziekenhuis. Bent u nog niet gevaccineerd of heeft u nog geen booster, en wil u dit wel? Op meerdere locaties van de GGD kunt u zonder afspraak langs voor een vaccinatie. Lees hier meer: Vaccinatielocaties in Amsterdam - GGD Amsterdam
Als u vragen heeft over vaccineren ga dan naar Veelgestelde vragen over het coronavirus (COVID-19) - GGD Amsterdam of bespreek dit met uw huisarts.