Corona: we blijven voorzichtig

In de buitenwereld zijn de coronamaatregelen bijna allemaal afgeschaft. Ook in OLVG kunnen we voor een deel versoepelen. Maar, we blijven voorzichtig. Er blijven enkele coronamaatregelen gelden. Dit doen wij omdat er nog steeds besmettingen zijn en we onze kwetsbare patiënten tegen het virus willen blijven beschermen. 

Onze maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, gelden de volgende maatregelen in OLVG. Deze maatregelen zijn afgestemd samen met de andere Amsterdamse ziekenhuizen.

Mondkapje Het dragen van een mondkapje is verplicht op de verpleegafdelingen en in de spreek- en onderzoekskamers. Bij binnenkomst in ons ziekenhuis en in de gangen is het dragen van een mondkapje niet meer nodig.
Bezoekersregeling  Per patiënt mogen maximaal 2 personen per dag (niet tegelijk) op bezoek komen. Dit geldt nu ook voor bezoek aan patiënten die met corona in ons ziekenhuis liggen. Bezoekers houden 1,5 meter afstand tot de patiënt en onze medewerkers, en dragen een mondkapje. Bezoekers mogen maximaal 1 kind (jonger dan 12 jaar) meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximale aantal bezoekers per dag.
1,5 meter afstand Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar. Wanneer dat niet lukt, vragen wij u een mondkapje te dragen. 

Basisregels

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen OLVG ook nog steeds de basisregels:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Hoest of nies in de elleboog.
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus óf laat u eerst testen op het coronavirus voor u naar het ziekenhuis komt.
  • Kom alleen en niet te vroeg.

Lees meer over onze coronamaatregelen >

Vaccineren? Ja!

Ten slotte een blijvend advies. We zien dat vaccineren echt helpt tegen ernstig ziek worden en opname in het ziekenhuis. Bent u nog niet gevaccineerd of heeft u nog geen booster, en wil u dit wel? Op meerdere locaties van de GGD kunt u zonder afspraak langs voor een vaccinatie. Lees hier meer: Vaccinatielocaties in Amsterdam - GGD Amsterdam.
Als u vragen heeft over vaccineren ga dan naar Veelgestelde vragen over het coronavirus (COVID-19) - GGD Amsterdam of bespreek dit met uw huisarts.