Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Vrijdag 23 februari 2018

Complimenten en verbeterpunten Urologie na huisartsentevredenheidsonderzoek

Dit jaar werkten diverse huisartsen in Amsterdam mee aan een tevredenheidsonderzoek over de vakgroep Urologie OLVG. Een onderzoek onder huisartsen maakt deel uit van de kwaliteitsvisitatie en wordt elke vijf jaar herhaald. Uit het onderzoek naar Urologie kwam naar voren dat de huisartsen heel tevreden zijn en verbeterpunten vooral op het gebied van de bereikbaarheid en wachttijden zien.

De vakgroep Urologie krijgt een ruime voldoende (7,7). De huisartsen zijn zeer tevreden over het diagnostisch traject en de behandeling. Ook de informatie en het advies aan de patiënt wordt goed beoordeeld net als de berichtgeving naar de huisartsen toe. Ruimte voor verbetering zien de huisartsen vooral in de wachttijd voor het eerste consult en de bereikbaarheid van de urologen.

Extra spoedplekken

Unitleider en uroloog Ernst van Haarst is blij met de mooie beoordeling en de gegeven feedback: ‘We hebben de resultaten besproken en bekeken hoe we de verbeterpunten intern kunnen organiseren. Het is een duidelijk signaal dat de huisartsen ons snel willen kunnen bereiken, dat gaan we gewoon regelen. Voor het beperken van de wachttijden hebben we onlangs al een nieuwe aanpak ingevoerd. Alle verwijzingen via ZorgDomein worden nauwkeurig door een uroloog getrieerd. Vaak krijgen patiënten daarop al het verzoek om voor het eerste polibezoek standaard onderzoek in te zetten of korte vragenlijsten in te vullen. Met dit voorwerk kunnen we patiënten nog beter bij het juiste spreekuur inplannen, sneller een diagnose stellen en een behandelplan maken. Bovendien hebben we extra spoedplekken beschikbaar gemaakt. Het (semi-)spoedspreekuur in Oost blijft onveranderd bestaan.
Zo kunnen alle patiënten die met spoed gezien moeten worden, snel bij ons terecht.’

Telefoonnummers intercollegiaal overleg Urologie:

  • Locatie Oost: 020 599 24 16
  • Locatie West: 020 510 89 54

Vraag voor overleg met een uroloog altijd naar de supervisor!

Betrokken zorgverleners en afdelingen