Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 8 oktober 2019

Boksen tegen borstkanker weer groot succes

Gisteren vond in Vondelgym Zuid 'boksen tegen borstkanker' plaats: een sportclinic speciaal voor vrouwen die behandeld worden voor borstkanker georganiseerd door OLVG. Melissa Sombroek, verpleegkundig specialist oncologie van OLVG is de motor achter het event.

Melissa zet zich al een paar jaar in om mensen met kanker te stimuleren om (weer) te gaan bewegen. Bijzonder is dat Melissa deze dag werd gevolgd door een filmploeg van KWF Kankerbestrijding.

In beweging komen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat beweging kan zorgen voor sneller herstel en meer energie tijdens en na de behandeling van kanker. Maar het valt niet altijd mee om in beweging te komen of te blijven. Met Boksen tegen borstkanker tijdens borstkankermaand oktober wil Melissa patiënten een duwtje in de rug geven. De 40 deelnemers kregen in sportschool Vondelgym Zuid een goodiebag met onder andere voor iedereen een paar bokshandschoenen voor een boks-clinic op maat. Speciaal afgestemd op vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker en geschikt voor ieder niveau.

Mooie reacties

Melissa: ‘Het was een fantastische dag. Ik heb heel veel mooie reacties gekregen. De dames hebben écht genoten. Ik ben heel blij dat we deze bijzondere dag dit jaar weer hebben kunnen aanbieden aan onze patiënten. Mede dankzij Vondelgym en sponsor Nationaal Fonds tegen Kanker.’


Het filmpje dat KWF Kankerbestrijding maakt zal nog deze maand verschijnen.

Betrokken zorgverleners en afdelingen