Overzicht nieuws
Uitgelicht | Donderdag 19 januari 2017

Baas van Morgen: OLVG directeur voor 1 dag

Donderdag 26 januari zijn Nesrine Ben Abdeslam (14) en Hamza Amenkour (13) één dag de baas van OLVG. Als deelnemers van het initiatief Baas van Morgen lopen ze mee met raad van bestuursleden Françoise Dings en Jeroen van Roon.

In OLVG loopt één van de leerlingen mee met Françoise Dings (locatie West) en de ander met Jeroen van Roon (locatie Oost). Ze bezoeken daar de SEH, de kinderafdeling, de voedingsdienst en de gipskamer, waar ze in gesprek gaan met verschillende collega’s en aan de slag gaan met de vraag: Hoe kunnen we de zorg verbeteren voor jongeren?

Volg de belevenissen van Nesrine en Hamza op 26 januari via social media (#baasvanmorgen)

Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die jongeren op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door heel Nederland lopen honderd leerlingen een dag mee met een bestuurs- of directielid. De kinderen die meedoen aan Baas voor Morgen groeien op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Daardoor is een goede start op de arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend.