Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Dinsdag 13 maart 2018

App Amsterdam Transmuraal nog beter beveiligd met pincode

Om de app Amsterdam Transmuraal nog veiliger te maken, is er een pincode toegevoegd aan het smoelenboek. Dit betekent dat als u niet uitlogt uit het smoelenboek - wat de meeste gebruikers ook niet doen - u een volgende keer de pincode moet invoeren. Op deze manier kan iemand anders niet bij de gegevens in het smoelenboek, mocht u uw telefoon kwijtraken.

Nieuwste versie

Als u de app op uw telefoon zo heeft ingesteld dat nieuwe versies automatisch geïnstalleerd worden, dan heeft u inmiddels ook de versie met de pincode. Is dit niet het geval, dan kunt u de nieuwste versie downloaden in de app store, onder de naam ‘Werkafspraken AmsterdamTransmuraal’.

Wat is ook alweer het belang van de app Amsterdam Transmuraal?

  • U vindt hier de stedelijke transmurale werkafspraken tussen huisartsen en specialisten rondom de onderwerpen COPD & Astma, CVRM/HVZ, DM en CVA.
  • In het smoelenboek vindt u de actuele contactinformatie van alle betrokken zorgverleners rond deze onderwerpen in de regio.
  • Zo kunt u op een snelle manier raadplegen welke werkafspraken er zijn gemaakt over onder andere consultatie, doorverwijzing en terugverwijzing en met welke zorgverleners u hiervoor contact kunt opnemen.
  • Het gebruik van de app en het naleven van deze transmurale afspraken, bevordert optimale zorg op de juiste plaats, door de juiste zorgprofessional!

Daarom is het belangrijk dat de informatie in de app actueel is.

Optimaal gebruik app

Om de app zo optimaal mogelijk te gebruiken, zijn de volgende tips van belang:

  • Zorg dat u over de meest recente versie van de app beschikt. Download deze in de app store onder de naam ‘Werkafspraken AmsterdamTransmuraal.
  • Zorg dat uw gegevens in het smoelenboek kloppen. Zorg ervoor dat alle velden ingevuld zijn. Hoe vollediger de informatie, des te beter de juiste persoon gevonden kan worden. Zorg zelf dat uw informatie ook actueel blijft.
  • Zorg ervoor dat u ook de velden specialisme en aandachtsgebieden invult. Om binnen een bepaald specialisme de juiste persoon te kunnen vinden die gespecialiseerd is in bepaalde aandachtsgebieden, is het belangrijk dat u de velden specialisme en aandachtsgebieden zo volledig mogelijk invult.
  • Voeg uw foto toe. Om het smoelenboek persoonlijker te maken, is het fijn als er ook een gezicht aan een naam is gekoppeld. Hiermee wordt het makkelijker om iemand uit het smoelenboek te benaderen.
  • Voeg uw secure emailadres toe. Om veilig met andere zorgverleners te kunnen mailen, is het belangrijk dat u een secure emailadres toevoegt bij uw gegevens.
  • Sta pushberichten in de app toe. Het is belangrijk dat u de vraag om pushberichten toe te staan positief beantwoord, want dan kunnen we op de hoogte houden van nieuwe of gewijzigde werkafspraken en ander nieuws rond Amsterdam Transmuraal.

Test uw kennis met vragen in de ochtendspits

Als gebruiker van de app ontvangt u binnenkort elke week een Ochtendspitsbericht in uw mailbox. In de Ochtendspitsberichten wordt een vraag gesteld over een van de specialismen waar stedelijke transmurale werkafspraken over zijn gemaakt. Door de vraag te beantwoorden, kunt u uw kennis testen rond dit onderwerp. Vanuit het antwoord kunt u verder klikken naar de werkafspraken over dit onderwerp.

Meer informatie

Via de website blijft u op de hoogte van er allemaal gebeurt binnen het Transmuraal Platform Amsterdam. Heeft u nog vragen, mail dan naar smoelenboek-tpa@sigra.nl