Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 31 juli 2019

Amsterdammers varen mee op OLVGay-boot tijdens Canal Parade

Het stadsziekenhuis van Amsterdam vaart dit jaar voor de negende keer mee met de Canal Parade. Acht jaar lang was de boot gevuld met enkel OLVG’ers, dit jaar deelt OLVG de bijzondere ervaring met haar patiënten en bezoekers. OLVG laat hiermee zien dat iedereen - van patiënt tot medewerker - zichzelf mag en kan zijn.

Middels een oproep ging OLVG op zoek naar patiënten en bezoekers die een link hebben met LHBTIQ. In totaal varen dertig patiënten en bezoekers mee. Bekijk enkele portretten van de Amsterdammers die meevaren. 

Ter voorbereiding op de Canal Parade wordt iedere patiënt of bezoeker die meevaart gekoppeld aan een OLVG’er. Zij komen in de week voor de botenparade samen om kennis met elkaar te maken en stil te staan bij het belang van meevaren voor het ziekenhuis.

Love is all

Het algemene thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’. OLVG geeft daar invulling aan op de OLVGay-boot door de kreet ‘Love is all’ op een activistische manier te communiceren. Op deze manier blikken we terug op de Stonewall-rellen van 1969 en laten we zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Nu en in de toekomst. 

In het teken van de Pride

Daarnaast organiseert OLVG voorafgaand en tijdens de Pride verschillende activiteiten in het ziekenhuis. Zo bekijken we de documentaire ‘Flikker Op!’, over de eerste Roze Zaterdag buiten Amsterdam, die uitliep op een confrontatie met boze inwoners van Amersfoort. Linde Roseboom, deelnemer en spreker tijdens de manifestatie, is tijdens de bijeenkomst voor de opvarenden aanwezig om hierover met elkaar in gesprek te gaan en haar ervaringen te delen.

Ook is op beide OLVG-locaties de fototentoonstelling ‘Heeft oma je gekust’ te zien, over de (on)zichtbaarheid van hiv in onze maatschappij.

Kijk voor meer informatie op olvg.nl/pride2019