home

Alissa start pilot in OLVG met haar nieuwe infuuspaal

Zelfs internationale media doken op het *verhaal van Alissa en haar idee voor een nieuw soort infuuspaal. Ze won verschillende internationale prijzen met haar ontwerp. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat Alissa haar draagbare ‘infuusvestje’ gaat testen in OLVG.

Komende periode gaat een patiëntengroep binnen de afdeling Urologie van OLVG, locatie Oost haar ontwerp, de IV-walk, testen op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en mentale beleving. De uitkomsten van het kwalitatieve onderzoek kan Alissa gebruiken voor doorontwikkeling van het ontwerp en geven inzicht in mogelijkheden voor toekomstig gebruik. 

Alissa geeft instructies

Uit eigen ervaring 

Alissa weet uit eigen ervaring dat het geen pretje is om vast te zitten aan een infuuspaal. Acht maanden lag ze aan het infuus tijdens haar behandeling voor acute leukemie in OLVG. ‘Ik was soms wekenlang gekoppeld aan een infuuspaal. Eten, slapen, douchen en sporten, alles deed ik terwijl ik vastzat aan het infuus. Ik merkte dat vooral de drempel tot bewegen steeds groter werd terwijl dat juist zo belangrijk is voor je

herstel.’ Alissa voelde zich met de infuuspaal ook echt ‘patiënt’. ‘En daardoor voelde ik me vaak nog zieker.’

Een draagbaar infuus 

Dat het anders kan bedacht Alissa tijdens haar studie aan de design academie in Eindhoven. Ze studeerde af op het ontwerp van de IV-Walk, een draagbaar, zacht en flexibel infuusvestje. Volgens Alissa geeft de IV-Walk de patiënt weer een stukje eigenwaarde. Nu is het moment dat ze haar ontwerp daadwerkelijk gaat testen in het ziekenhuis waar ze zelf patiënt was. 

De pilot in OLVG

Alissa geeft uitleg

De stap van het ontwerp naar het uiteindelijk echt testen duurde even maar Alissa is erg blij dat ze nu deze stap kan zetten ‘Het is fantastisch dat de afdeling Urologie van OLVG en Stichting Vrienden van OLVG mij de mogelijkheid biedt om de IV-Walk verder te ontwikkelen’. 
Tijdens de pilot maakt Alissa gebruik van een ander type infuuspomp dan normaal wordt gebruikt binnen OLVG, namelijk een kleinere variant van Europcept Homecare. De pomp wordt al gebruikt binnen andere zorgomgevingen. Binnen de pilot is de pomp nog niet aangesloten op de ader van de patiënt. Dat is mogelijk een volgende stap. De pilot begint vandaag en duurt tot en met 12 juni. 

Lees hoe het verhaal van Alissa begon
Deze pilot is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van OLVG  

Betrokken afdelingen

Urologie