Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Vrijdag 22 maart 2019

Actueel nieuws over huisarts+punt

Locatie Spuistraat van OLVG is één van de twee locaties van huisarts+punt, dé plek in Amsterdam waar huisartsen hun patiënten naar kunnen doorverwijzen voor een specialistisch adviesconsult. De ontwikkelingen gaan snel, Dermatologie sluit zich op deze locatie aan en Longgeneeskunde past de service aan.

Spirometrie voor het consult

Longgeneeskunde, vanaf het begin bij huisarts+punt, heeft ontdekt dat het voor alle betrokkenen eenvoudiger is als de spirometrie direct voorafgaande het specialistisch adviesconsult wordt gedaan. Dan beschikt de longarts over alle benodigde gegevens en kan een gedegen advies geven worden. Om dit te realiseren vindt het spreekuur van de longarts voortaan plaats op donderdag in de Spuistraat. Daarbij is het wel van belang om uw patiënt te informeren over de gevolgen voor het eigen risico. Doet OLVG als tweede lijn de spirometrie, dan komt dit voor rekening van het eigen risico van de patiënt. Het specialistisch adviesconsult heeft geen gevolgen voor het eigen risico. Is de spirometrie elders gedaan, dan kunt u de uitslag meesturen bij uw verwijzing voor het specialistisch adviesconsult. Heeft u niets aangegeven bij de verwijzing, dan wordt de patiënt ingepland voor een spirometrie en een consult.

Dermatologie ook in Spuistraat

Na KNO en Longgeneeskunde gaan ook de dermatologen op korte termijn deze mogelijkheid op de Spuistraat, locatie Centrum van huisarts+punt, bieden. De dermatoloog ziet tijdens een specialistisch adviesconsult de patiënt eenmalig en adviseert de patiënt én de huisarts over het verdere beleid en eventuele therapie. De huisarts blijft hoofdbehandelaar, de dermatoloog neemt de zorg dus niet over. U ontvangt nog nader bericht van het huisarts+punt over de startdatum en indicaties.

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op www.huisartspluspunt.nl. Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij info@huisartspluspunt.nl of Marieke Poel, accountmanager 1e lijn van OLVG via m.poel@olvg.nl

Betrokken zorgverleners en afdelingen