Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 29 juli 2019

Actieweek: toestemming inzage gegevens Huisartsenportaal

Onlangs zijn de regels voor inzage in persoonsgegevens aangescherpt. Gevolg daarvan is dat uw patiënt altijd expliciet toestemming aan u moet geven, anders kunnen wij geen inzage geven in het Huisartsenportaal van OLVG. Om te zorgen dat nog meer patiënten hun toestemming vastleggen, organiseren we in de week van 16 t/m 20 september een actieweek.

Medewerkers van OLVG worden deze week ingezet om patiënten actief aan te spreken en te enthousiasmeren voor toestemming voor inzage aan hun huisarts.

Hoe kunnen patiënten toestemming geven voor inzage?

Patiënten kunnen digitaal, schriftelijk of mondeling toestemming geven. Lees hoe dat werkt. Het toestemmingsformulier is online beschikbaar. Dit formulier kan worden geprint en ingeleverd bij de Inschrijfbalie op locatie Oost of bij de Receptie op locatie West.

Wachtkamerposter

U kunt zelf ook uw patiënten erop attenderen dat toestemming nodig is voor inzage in de dossiers. Daartoe kunt u een hiervoor gemaakt poster ophangen in de wachtkamer van uw praktijk.

Veelgestelde vragen

Wilt u weten welke medische gegevens worden uitgewisseld, of met welke zorginstellingen medische gegevens elektronisch worden uitgewisseld? Dat en meer leest u terug in de veelgestelde vragen over dit onderwerp op de website.