Overzicht nieuws
Uitgelicht | Zaterdag 20 november 2021

Aangescherpte coronamaatregelen in OLVG

Het aantal coronabesmettingen neemt toe en dat merken we ook in OLVG. We geven u graag informatie over wat dit betekent voor u als patiënt of bezoeker.   

Gaat mijn afspraak of operatie door?

Wij zetten alles op alles om onze zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Alle poliklinische behandelingen en dagbehandelingen gaan door en waar nodig breiden we telefonische- of videoconsulten uit om drukte op de poliklinieken te beperken. Ook alle medisch urgente operaties gaan door. Hetzelfde geldt voor verloskundige zorg, oncologische zorg en de zorg aan patiënten die al zijn opgenomen in OLVG.

Wat gaat niet door?

Helaas moeten we vanwege de toename van het aantal opgenomen coronapatiënten een deel van de planbare operaties uitstellen. Het gaat om zorg voor aandoeningen die niet levensbedreigend zijn en op een ander moment uitgevoerd kunnen worden. Wanneer uw operatie niet door kan gaan nemen wij contact met u op om dit te bespreken. Hoort u niets, dan gaat uw operatie door. 

Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en wij doen dan ook ons uiterste best om deze zorg zodra het kan zo snel mogelijk in te halen.

Onze maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus binnen OLVG te minimaliseren vragen we u rekening te houden met de volgende maatregelen:

Mondkapje op 

Het is overal in OLVG weer verplicht om een mondneusmasker te dragen

1,5 meter afstand

Wij vragen u om overal in het ziekenhuis 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Looproutes

Om spreiding van patiënten en bezoekers mogelijk te maken, vragen wij u om de looproutes (aangegeven met pijlen op de vloer) te volgen. In de wachtruimtes is een aantal stoelen afgeplakt, zodat bezoekers en patiënten ook tijdens het wachten 1,5 meter afstand houden. 

Bezoekersregeling ongewijzigd

Per patiënt mogen maximaal twee personen per dag (niet tegelijk) op bezoek komen. Op onze corona verpleegafdelingen is per patiënt één bezoeker per dag welkom.  Deze bezoekers houden 1,5 meter afstand tot de patiënt en onze medewerkers en dragen een mondneusmasker. Bezoekers mogen maximaal 1 kind (jonger dan 12 jaar) meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximale aantal bezoekers per dag.

Basisregels

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen OLVG ook nog steeds de basisregels:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus
  • Kom alleen en niet te vroeg 

Vaccineren? Ja!

Tenslotte een blijvend advies. We zien dat vaccineren echt helpt tegen ernstig ziek worden en opname in het ziekenhuis. Bent u nog niet gevaccineerd en wil u dit wel? Op meerdere locaties van de GGD kunt u zonder afspraak langs voor een vaccinatie. Lees hier meer: Vaccinatielocaties in Amsterdam - GGD Amsterdam

Als u vragen heeft over vaccineren ga dan naar Veelgestelde vragen over het coronavirus (COVID-19) - GGD Amsterdam  of bespreek dit met uw huisarts.