Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Vrijdag 8 december 2017

‘2018 in teken van anderhalvelijnszorg’

Marieke Poel, accountmanager eerste lijn, blikt terug op een enerverend jaar en kijkt vooruit naar 2018. Saai wordt het nieuwe jaar in elk geval niet: ‘Met de eerste lijn en specialisten gezamenlijk optrekken, om iets concreets te bereiken voor onze patiënten, daar ga ik, ook in 2018, voor!’

Hoe vervang je twee mensen die met zoveel toewijding vele jaren het contact onderhielden met alle huisartsen? Ik vond het heel leuk om in juni de werkzaamheden van Pieter Scholten en Marion Hoek over te nemen. Toch een beetje een einde van een tijdperk; voor OLVG, maar ook voor de huisartsen. Afgelopen jaar heb ik dus veel aandacht besteed aan kennismaken in locatie West, met specialisten en de huisartsen.

Gelukkig werd ik overal hartelijk ontvangen. De praktijkbezoeken verlopen altijd plezierig en geven me veel energie. Als een praktijk in Amsterdam nieuw voor me is, of als er grote veranderingen hebben plaatsgevonden, bezoek ik die. Dan wil ik persoonlijk kennismaken en horen hoe de samenwerking met OLVG wordt ervaren. Met die kennis kan ik weer terug naar de specialisten. En waar nodig probeer ik verbeteringen aan te brengen. Het is goed om elkaar te blijven voeden en scherp te houden.

Voor alles geldt: onbekend maakt onbemind. Dat was ook het geval met het vrijwel nieuwe team van MKA-chirurgen die nog weinig persoonlijk kennis hadden gemaakt met de tandartsen in Amsterdam. Het was bijzonder om deze doelgroep uit de eerste lijn, met hun eigen specifieke issues, te ontmoeten. Samen met MKA konden we een goede start maken om de communicatie verder uit te bouwen.

Het nieuwe jaar staat, wat mij betreft, in het teken van anderhalvelijnszorg. Denk bijvoorbeeld aan eenmalige adviesconsulten voor patiënten en teleconsultatie voor huisartsen. Momenteel werken we dit voor diverse specialismen uit, samen met huisartsen en vakgroepen. Want alleen samen kunnen we, ook in 2018, mooie dingen bereiken. Met als doel: goede en zinnige zorg, die betaalbaar blijft voor de patiënt en voor de maatschappij.

Ik wens u een mooi 2018 toe.
En wellicht tot ziens op een symposium, een scholing of gewoon bij u in de praktijk.

Marieke Poel,
accountmanager 1e lijn

Marieke Poel is sinds juni 2017 accountmanager 1e lijn voor OLVG, locatie Oost en West. Voor locatie Oost vervulde ze deze rol al sinds 2010.