Aandoeningen & behandelingen

Neuscorrectieu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Een neuscorrectie is een operatieve behandeling ter correctie van de uitwendige vorm van de neus. De operatie kan worden uitgevoerd om de neus te verkleinen, de vorm van de neuspunt te verbeteren, een bochel van de neusrug te verwijderen of een scheefstaande neus recht te zetten.

Verder kan het ook mogelijk zijn functionele klachten te verminderen, zoals verstopping of hoofdpijn. De vorm van de neus is een persoonlijk aspect en dient dan ook steeds per individu beoordeeld te worden. Het is belangrijk dat de patiënt de operatie zelf verlangt, en niet door de omgeving onder druk wordt gezet.

Verloop

De behandeling

Het resultaat van de neuscorrectie heeft een blijvend karakter. Over het algemeen worden bij neuscorrectie geen uitwendige huidsneden gemaakt. De sneetjes liggen doorgaans in de inwendige neusdelen en zijn dus niet waarneembaar. In een enkel geval is een sneetje noodzakelijk in de onderrand van het neustussenschot of op de overgang van de neusvleugels naar de lippen.

Na de behandeling

Na de operatie valt de pijn over het algemeen erg mee. In de meeste gevallen zal de neus gedurende enkele dagen inwendig getamponneerd zijn, zodat de patiënt gedurende deze periode door de mond moet ademen. Er kan een forse zwelling na de operatie ontstaan ter plaatse van de gelaatshelft naast de neus, zoals de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen.

Na de operatie zal meestal een pleister- of gipsverband zijn aangebracht over de neus met een uitbreiding op het voorhoofd. Na 1 tot 2 weken wordt dit verwijderd. De zwelling van de neus na het verwijderen van het verband kan gedurende enkele maanden aanwezig blijven.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen), verzekeringspas, verwijsbrief.
  • Medicijnen

    Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Gratis via uw apotheek.
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.