Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Ook kan weefselexpansie worden toegepast bij mammareconstructie waarbij de huid naast het amputatielitteken moet worden opgerekt. Deze methode is toe te passen in bijna ieder deel van het lichaam. Soms is het nodig de ingreep te herhalen. Het is goed om te realiseren dat soms extra littekens moeten worden gemaakt, en dat er ook altijd littekens blijven bestaan.
Via een sneetje in de huid wordt een leeg ballonnetje met een slangetje en ventiel onder de huid aangebracht. De plaats ligt vlak naast het gebied waar normale huid aanwezig is of waar extra huid nodig is.
Nadat de wonden zijn genezen wordt er een begin gemaakt met het opvullen van de ballon. De plastisch chirurg spuit door de huid via het ventieltje een zoutoplossing in de ballon. De ballon zet uit en rekt de huid mee. Hierna heeft u een paar uur lang wat ongemak. Op de plek van de ballon ontstaat dus bij elke inspuiting een toenemende zwelling. Deze kan storend zijn, maar is niet te vermijden.
Wanneer de huid voldoende is opgerekt, wordt in een tweede operatie de ballon verwijderd en wordt de extra huid gebruikt voor het geplande doel.
Het herstel van de tweede operatie is niet in zijn algemeenheid te beschrijven. Het is mede afhankelijk van de plaats en de omvang van het behandelde gebied.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.