home

Klinisch kraambed : u kunt hiervoor terecht bij POP-expertisecentrum

Het klinische kraambed betekent dat u de eerste dag van het kraambed op de afdeling Verloskunde doorbrengt.

Begeleiding bevalling

Indien u medicijnen gebruikt voor uw psychische klachten, dan adviseren wij u om in het ziekenhuis te bevallen. De begeleiding van de bevalling kan in veel gevallen door uw eigen verloskundige worden gedaan. Dit kan zowel in het Bevalcentrum West, of op de verloskamers/bevalsuites.

Overdracht zorg

Na de bevalling zal de zorg worden overgedragen aan de artsen en verpleegkundigen op de kraamafdeling. Indien u toch thuis bent bevallen, dan komt u binnen acht uur naar het ziekenhuis. Indien u op het bevalcentrum bent bevallen, dan wordt u van het Bevalcentrum West naar de kraamsuites gebracht. En hetzelfde geldt voor de medische bevalsuites.

Alle verpleegkundigen op de kraamafdeling en verloskamers zijn opgeleid in psychiatrische ziektebeelden en zorg voor deze patiëntencategorie.

Duur van het klinisch kraambed

De opname duurt minimaal 24 uur.

Reden opname

Tijdens deze opname krijgt u begeleiding van het verpleegkundig personeel bij de zorg voor uw baby. Daarnaast zullen de verpleegkundigen vragen hoe het met u gaat. De verpleegkundigen en de kinderarts letten op de baby vanwege uw medicijnen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de baby ontwenning kan hebben ten gevolge van uw medicijngebruik tijdens de zwangerschap. Voorbeelden zijn: onrust, huilen en slecht drinken. Als de baby hier last van heeft, kunnen we de baby ondersteunen met huid-op-huidcontact en inbakeren. De baby heeft zelf in principe geen medicijnen nodig.

Partner

De partner kan blijven slapen.

Bezoektijden

Uw echtgenoot/partner is 24 uur per dag welkom. Meer informatie over bezoektijden

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling POP-expertisecentrum. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling POP-expertisecentrum van OLVG. Laatst gewijzigd: