Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Klinisch neurofysiologisch onderzoek wordt gedaan door een speciaal hiervoor opgeleide laborant.
De duur van het onderzoek is voor elke patiënt verschillend. Meestal moet u rekenen op ongeveer een uur.
Aan dit onderzoek zijn geen risico’s verbonden. Het onderzoek doet geen pijn. Bij een aantal tests kan het voorkomen dat u zich kortdurend wat duizelig en soms ook wat misselijk voelt.
Gebruikt u slaapmiddelen, kalmerende middelen of middelen tegen de duizeligheid? Bespreek dan van tev
Drink 24 uur van te voren geen alcohol!
Gebruik op de dag van het onderzoek geen oogmake-up.
oren met uw arts of u hiermee moet stoppen.
Tijdens het eerste gedeelte van het onderzoek zit u op een stoel. Om uw oogbewegingen te kunnen meten, krijgt u een speciale videobril op. Het onderzoek zelf bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Bij elk onderdeel worden de beweging van de ogen gemeten. Het onderzoek vindt plaats in het donker.
De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door de klinisch neurofysioloog en vervolgens doorgestuurd naar uw behandelend arts. De uitslag van het onderzoek krijgt u te horen bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek van uw specialist.
We adviseren u voor begeleiding en vervoer te zorgen. Het onderzoek kan uw rijvaardigheid zodanig beïnvloeden dat actieve deelname aan het verkeer niet verantwoord is. Ook het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer wordt afgeraden.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie.