home

Contourherstellende operatie - huid wegnemen na veel afvallen : u kunt hiervoor terecht bij Plastische, reconstructieve, en handchirurgie

Als u erg veel bent afgevallen, kan het zijn dat u op verschillende plaatsen last heeft van teveel huid. Soms is het mogelijk deze huid te verwijderen via een of meer operaties.

Na veel afvallen blijft er vaak huid over bij buik, rug, billen, bovenbenen en bovenarmen. Ook de vorm van de borsten verandert vaak. Sporten, massage of afzuigen van vet helpt meestal niet. Teveel huid kan vervelend zijn bij bewegen en kan smetplekken veroorzaken. Daarnaast kan het psychische klachten geven.

Soorten operaties

Voor de verbetering van het uiterlijk, zijn vaak meerdere operaties nodig. Soms opereren we alle lichaamsdelen apart, maar er kunnen ook meerdere lichaamsdelen tegelijk, los van elkaar of gecombineerd geopereerd worden. De kans op complicaties bij deze operaties is groot. Dit wordt veroorzaakt door de slechte voedingstoestand van het lichaam, de slechte huidkwaliteit, de duur en grootte van de operatie en eventueel aanwezige aandoeningen.

Wat kunt u verwachten?

Een operatie verbetert uw uiterlijk en u kunt beter bewegen. Ook voelt u zich meestal beter. Houdt u er wel rekening mee dat de littekens soms erg opvallend kunnen zijn. Sommige littekens kunt u goed verbergen onder de kleding, andere littekens kunt u moeilijk verbergen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van deze operaties moet u aan verschillende eisen voldoen. Het College van Zorgverzekeringen stelt deze eisen op.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Plastische, reconstructieve, en handchirurgie van OLVG. Laatst gewijzigd: