Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Dit is een verdoving van uittredende zenuwen in de rug. Hierdoor wordt uw onderlichaam verdoofd. Er zijn hiervoor twee technieken: de spinale verdoving en de epidurale pijnstilling.
Via een prik in uw rug (ruggenprik) spuiten we een verdovend middel rondom de zenuwen. Deze verdoving is geschikt voor ingrepen in de onderbuik of aan de benen
Blader door het fotoboek om te zien hoe de spinale verdoving wordt gegeven.
Vóór de operatie brengen we een dun slangetje (katheter) aan in uw rug. Via de katheter dienen we pijnstillende medicijnen toe, zowel tijdens als na de operatie.
Blader door het fotoboek om te zien hoe epidurale pijnstilling wordt gegeven.
Dit is een verdoving van een zenuwknoop (plexus). We spuiten een verdovingsmiddel rondom de zenuwknoop van een arm of been. Het verdoofde lichaamsdeel wordt gevoelloos en kunt u niet bewegen. Het kan vervolgens 24 uur duren voordat de verdoving helemaal is uitgewerkt.
Blader door het fotoboek om te zien hoe de plexusblokkade wordt gegeven.
Bij narcose (algehele anesthesie) ) is uw hele lichaam verdoofd en bent u in een diepe slaap. Zo merkt u niets van de operatie. Via een infuus (klein buisje in een bloedvat) dienen we medicijnen voor verdoving toe. Tijdens het onder narcose gaan krijgt u extra zuurstof via een kapje. Als u onder narcose bent, zorgt de anesthesioloog voor de ademhaling via een beademingsmasker of buisje (tube) in de keel.
Blader door het fotoboek om te zien hoe narcose wordt gegeven.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Anesthesiologie.