Home

MBO-V gecombineerde leerweg (niveau 4)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kan je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding MBO-V gecombineerde leerweg leer je alles over de zorg voor patiënten en hun naasten. Zorg die je samen met verschillende disciplines vormgeeft. Jouw rol is hierin heel belangrijk, jij ziet als verpleegkundige de patiënt immers 24 uur per dag. Tijdens de opleiding werk en leer je tegelijk.

Als verpleegkundige kom je een grote diversiteit aan patiënten tegen met uiteenlopende ziektebeelden. Ook heeft een ziekenhuisopname vaak een grote impact op hen. In de opleiding leer je met al deze situaties op een professionele wijze om te gaan. Een patiënt heeft een verpleegkundige nodig met de juiste kennis en kunde, die goed kan observeren, luisteren, plannen, organiseren en samenwerken in een team.

De MBO-V gecombineerde leerweg in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de MBO-V gecombineerde leerweg hebt afgerond, kun je als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

Bij de MBO-V gecombineerde leerweg gaan leren en werken hand-in-hand. De opleiding start in september en duurt in totaal vier jaar.

Leerjaar 1

Het eerste jaar bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP en meerdere stages variërend van 1 week tot 8 weken op een afdeling in OLVG

Leerjaar 2, 3 en 4

Vanaf leerjaar 2 start de gecombineerde leerweg, oftewel het leer-werkgedeelte van de opleiding. In deze drie jaar van de opleiding ga je ongeveer 30% van de tijd naar school. De theorielessen worden gegeven op het ROC TOP. De overige 70% van je tijd werk je op verschillende verpleegafdelingen in OLVG, locatie West en/of Oost. Je draait mee in alle diensten op de afdelingen en draagt verantwoordelijkheid in de zorg voor de patiënt. 


Opleidingsgegevens

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding MBO-V gecombineerde leerweg moet je in het bezit zijn van een vmbo-TL- of mavo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo of vwo.

Opleidingsduur en lesdagen

De opleiding duurt vier jaar en start in september. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studiebelasting is per week ongeveer 8 uur.

Solliciteren

Op dit moment bieden wij geen opleidingsplekken. Wil je op de hoogte worden gebracht van de eerstvolgende wervingsronde? Abonneer je dan op OLVG vacaturemail.

De sollicitaties worden behandeld in volgorde van ontvangst. We sluiten de werving en selectie af als we voldoende geschikte kandidaten hebben geselecteerd.

Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximum bedrag van € 340,- . Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van € 1.106,- bruto per maand (gegevens 1 juli 2017). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     € 1.237,-

Leerjaar 3 (32 uur)     € 1.403,-

Leerjaar 4 (32 uur)     € 1.561,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2017).

Diploma

Na afronding van de opleiding heb je een MBO-Verpleegkunde diploma. Je kunt dan eventueel doorstromen naar de HBO-V of naar een vervolgopleiding voor een verpleegkundige specialisatie.

*Voorwaarden: In principe vergoedt OLVG de kosten van de opleiding. Op sommige gevallen is de terugbetalingsregeling van toepassing. Dit is het geval wanneer de leer/arbeidsovereenkomst op verzoek van de werknemer, of door de werknemer veroorzaakte verwijtbare redenen, gedurende de opleiding wordt beëindigd.

Brochure

Download onze informatiebrochure voor meer informatie over deze opleiding:

Informatiebijeenkomsten

Kom naar de informatiebijeenkomsten op OLVG,  locatie West

Daar kun je al je vragen stellen en ontdekken of deze opleiding aansluit bij jouw ideeën en plannen. Je kunt met studenten in gesprek gaan over hun ervaringen en tijdens een rondleiding een kijkje nemen in ons ziekenhuis.

Data: 19 oktober, 20 november, 19 december 2017

Tijd: 15.30 - 17.00 uur.

Locatie: OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164 in Amsterdam. De informatiebijeenkomst vindt plaats op de 7e etage ruimte A7.12.

Aanmelden: Aanmelden is verplicht. Je kunt je opgeven bij Daphne Duijker, praktijkopleider Leerhuis, via: d.duijker@olvg.nl.

Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

mevr. R.B.F. Ludema, Praktijkopleider

T: 020 510 84 18

E: r.ludema@olvg.nl

of

mevr. M.L.C. van Zadelhoff, Praktijkopleider

T: 020 510 84 18

E: m.zadelhoff@olvg.nl

  • Bekijk voor meer informatie over de opleiding de website van het ROC TOP.