Verpleegafdeling B6 : u kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling B6

Locatie

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, B6

Openingstijden

ma t/m vrij: 15.30-20.00 uur

Contact

Routes

Over de verpleegafdeling

Verpleegafdeling B6 is de afdeling waar voornamelijk patiënten worden opgenomen met een oncologische of hematologische aandoening voor diagnostisch onderzoek, curatieve behandeling, palliatieve behandeling of begeleid worden, samen met hun naasten, in de terminale fase.

Op verpleegafdeling B6 verblijven veel patiënten die voor langere tijd zijn opgenomen. Patiënten die een slechte lichamelijke conditie hebben, een meerdaagse kuur krijgen of patiënten bij wie een allergische reactie te verwachten valt, krijgen hun chemokuur op de verpleegafdeling.

Persoonlijke benadering

Het merendeel van de verpleegkundigen op B6 is specialistisch verpleegkundige oncologie met een aanvullende hematologie aantekening. De verpleegkundige verleent hoog complexe zorg in combinatie met psychosociale begeleiding op maat en heeft aandacht voor de patiënt en zijn naasten.

Aangezien OLVG een opleidingsziekenhuis is, kunt u op de afdeling te maken krijgen met verpleegkundigen in opleiding. Zij werken altijd onder toezicht van een ervaren verpleegkundige.  De verpleegkundigen van de verpleegafdeling werken nauw samen met de verpleegkundigen van de polikliniek medische oncologie & hematologie en de interne dagbehandeling. Op de dagbehandeling komen patiënten onder andere voor een bloedtransfusie of chemotherapie.

Belangrijk voor bezoek

  • Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk op bezoek.
  • Omdat op B6 veel kwetsbare patiënten liggen die vatbaar zijn voor infecties, zijn bloemen of planten niet toegestaan.

Oncologisch Centrum Amsterdam

Verpleegafdeling B6 maakt deel uit van het Oncologisch Centrum Amsterdam. Oncologisch Centrum Amsterdam is een samenwerking tussen OLVG en het BovenIJ ziekenhuis. Samen vormen we het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam. Meer dan de helft van de patiënten in Amsterdam en omstreken met kanker, of verdenking ervan, is bij Oncologisch Centrum Amsterdam onder behandeling.

Nuttige sites

Oncologisch Centrum Amsterdam