home

Menstruatiespreekuur : wordt gehouden door Polikliniek Gynaecologie

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 22

Contact

Over dit spreekuur

Heeft u last van hevige menstruatie of tussentijds bloedverlies? Het kan zijn dat uw klachten te maken hebben met myomen (vleesbomen). Bij de menstruatiepolikliniek kunt u vrijwel direct terecht voor een afspraak.

Hoe verloopt het spreekuur?

Tijdens het spreekuur heeft u een afspraak met de gynaecoloog.  Binnen één afspraak stelt hij de diagnose en bepaalt hij de behandeling zodat u niet meerdere keren naar het ziekenhuis hoeft te komen. Na het spreekuur wordt u terugverwezen naar de huisarts met eventueel een behandelingsadvies.

Onderzoek: contrastechoscopie

Het belangrijkste onderzoek dat op deze polikliniek plaatsvindt, is de contrastechoscopie. Dit is een relatief nieuwe techniek met veel synoniemen zoals watercontrastechoscopie of ‘SIS’ (Saline Infusion Sonohysterography).

Het onderzoek houdt in dat er met een heel dun slangetje wat water in de baarmoederholte wordt gebracht. Hierdoor is de baarmoeder beter zichtbaar (tijdens een echo), waardoor eventuele onregelmatigheden of structuren beter zichtbaar worden. Dit is in de regel geen pijnlijk of belastend onderzoek voor de patiënt. Wanneer het nodig is kunnen kleine afwijkingen direct behandeld worden met behulp van hysteroscopie of een hormoonspiraaltje (Mirena).