home

Niersteenpoli : u kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Niersteenpoli

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Openingstijden

vrij: 09.00 - 17.00 uur

Contact

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Naar MijnOLVG

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

Urolithiasis of niersteenlijden is een veel voorkomend probleem. Gelukkig worden de meeste nierstenen spontaan uitgeplast, maar het uitdrijven van de stenen is wel vaak pijnlijk. Verder krijgt bijna de helft van de niersteenpatiënten, zonder speciale maatregelen, binnen vijf jaar opnieuw last van nierstenen.

Door het opvolgen van een aantal dieetadviezen, in sommige gevallen aangevuld met medicijnen, kan de kans op nieuwe nierstenen gehalveerd worden. Bestaande stenen verdwijnen overigens niet met medicijnen of een dieet. Om u de juiste behandeladviezen te kunnen geven is het van belang eerst te onderzoeken hoe het komt dat u nierstenen gekregen heeft. Om die reden bent u doorverwezen naar de nierstenenpoli van de unit Interne Geneeskunde. 

Behandeling

In veel gevallen is aanpassing van de dagelijkse inname van vocht en voeding het belangrijkste wat gedaan moet worden om de kans op nieuwe stenen te verkleinen. Zodra bekend is wat in uw geval de steenvorming veroorzaakt, krijgt u een passend (dieet)advies. Tevens krijgt u, indien nodig, medicatie voorgeschreven. 

Vragen

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet ze te stellen op de Polikliniek Nierstenen aan de  internist of  verpleegkundig specialist