home

Neonatologie : u kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Neonatologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 34

Openingstijden

Contact

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de verpleegafdeling

Uw kind wordt meestal opgenomen in een couveuse waar hij/zij goed geobserveerd kan worden. Er kan een speciale omgeving worden gecreëerd waarbij de temperatuur wordt gereguleerd naar de behoefte van uw kind.

Uw kind wordt aangesloten op een monitor. Door middel van 3 gelplakkers op de borst/buik kunnen hartactie en ademhaling continue geregistreerd worden. Door een bandje om de voet kan ook het zuurstofgehalte in het bloed gemeten worden.

Ons team

De medische zorg is in handen van kinderartsen/neonatologen en kinderartsen in opleiding. De verpleegkundigen hebben de specialistische opleiding tot neonatologieverpleegkundige afgerond of zijn bezig deze opleiding te volgen. Tijdens de zorg van uw kind kunt u ook te maken krijgen met andere disciplines zoals de kinderfysiotherapeut, lactatiekundige, logopediste, kinderpsycholoog en medisch maatschappelijk werk.

Dag en nacht bereikbaar

Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze dag en nacht aan de verpleegkundigen stellen. Ook kunt u via de verpleegkundigen een afspraak maken voor een gesprek met de kinderarts. De kinderarts geeft u de medische informatie en eventuele uitslagen van onderzoeken door.

Regels voor bezoek en hygiëne

Pasgeboren kinderen en zeker te vroeg geborenen hebben rust nodig en zijn minder bestand tegen infecties dan volwassenen.

De volgende regels gelden voor iedereen, ook voor de medewerkers:

  • Op zaal geen jassen, tassen en mobiele telefoons.
  • Bij binnenkomen op de kamer moet u de handen wassen, waarbij het van belang is uw sieraden af te doen, omdat dit de handhygiëne belemmert.
  • Wanneer u of uw bezoek een besmettelijke aandoening heeft, zoals een verkoudheid, diarree of andere ziekten, moet u eerst overleggen met de verpleegkundige of u binnen kunt komen.
  • In geval van een koortslip dient u een mondmasker te dragen.
  • Bij het verlaten van de zaal moeten de handen eveneens gewassen worden.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Neem een kijkje op de afdeling

Deze inhoud kan vanwege de huidige cookie-instellingen niet weergegeven worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, verander je cookie-instellingen.