Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie B6u kunt hiervoor terecht bij Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 61

Bezoektijden

11.00-12.00 uur
16.30-19.30 uur

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 61

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto. 

 

 

 

Over de verpleegafdeling

Afbeelding gevel OLVG West

De verpleegafdeling Geriatrie van MC Slotervaart heeft haar praktijk voortgezet bij OLVG. Zij doen dit samen met de vakgroep Interne Ouderengeneeskunde van OLVG. De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd. 

De verpleegafdeling Geriatrie B6 biedt plaats aan 14 patiënten. De afdeling is aan het einde van de gang gelegen. Op de afdeling is een huiskamer, hier is een activiteitenbegeleidster aanwezig. In de huiskamer en op de afdeling streven we naar een huiselijke sfeer. Patiënten kunnen grotendeels doen wat zij thuis ook doen. Dit is bedoeld om de zelfredzaamheid van patiënten zoveel mogelijk te behouden en is belangrijk voor de terugkeer naar uw eigen woonomgeving.
B6 is een halfgesloten afdeling waarbij de toegangsdeur is gesloten met een codeslot. Patiënten die de code kunnen onthouden kunnen de afdeling verlaten. Voor patiënten met een verminderde geheugenfunctie biedt deze oplossing veiligheid, het voorkomt dat patiënten gaan dwalen of verdwalen buiten en in het ziekenhuis.

Gesprek arts
U heeft in de eerste week van de opname en voor het ontslag een gesprek met de zaalarts. Als er behoefte is aan meerdere gesprekken, dan kunt u dit aangeven. 

Artsenvisites
Er zijn dagelijks artsenvisites. Deze worden gelopen door de zaalarts en een verpleegkundige. Eén keer per week loopt de geriater ook mee. Tijdens deze visites bespreken zij de behandeling en kunt u vragen stellen.

Multidisciplinaire overleg
Wekelijks wordt in het multidisciplinair overleg de voortgang van een patiënt besproken. Tijdens dit overleg zijn de medisch specialisten, afdelingsartsen, verpleegkundige en alle overige betrokken disciplines aanwezig zoals sociaal medische zorg, transferverpleegkundige, fysiotherapie, diëtiste, activiteitenbegeleidster etc.