Interne Geneeskunde

Polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventieu kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 14

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15 - 16:30

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 14

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

OLVG locatie West

Bij u is een botbreuk of wervelinzakking geconstateerd. Het kan zijn dat uw botbreuk (mede) het gevolg is van botontkalking (osteoporose). Botontkalking komt namelijk veel voor: Bij 1 op de 3 vrouwen en bij 1 op de 5 mannen! Osteoporose is een aandoening van het skelet die wordt gekenmerkt door het afnemen van de hoeveelheid bot en een verandering in de botstructuur. Het gevolg hiervan is dat u onder andere een groter risico heeft op een volgende botbreuk.

Wij adviseren u een botdichtheidmeting te doen om:

  • te onderzoeken of u botontkalking heeft en
  • te beoordelen of u met een behandeling van botversterkende medicijnen moet starten.

Wat biedt de Osteoporose- en fractuurpreventiepolikliniek?

  • De polikliniek is volledig ingericht op het snel diagnosticeren, informeren en behandelen.
  • U heeft binnen een week een afspraak waarbij er bloed wordt afgenomen, een botdichtheidmeting wordt gemaakt met daarna een consult van 20 minuten bij de speciale osteoporoseverpleegkundige. Zij vertelt u alles over de uitslag, en wanneer osteoporose is vastgesteld geeft ze informatie over de mogelijke behandelwijzen, dieet en valpreventie.
  • Als laatst volgt een gesprek met de in osteoporose gespecialiseerd arts, waar de voor u beste behandelwijze wordt bepaald. U gaat naar huis met een recept of een afspraak voor de behandeling.
  • Op dinsdagmiddag kunt u tot van 14.50 tot 18.30 uur terecht, op vrijdag van 13.40 tot 15.00 uur.

Botdichtheidmeting

Een botdichtheidmeting (DEXA-scan) is te vergelijken met een röntgenfoto, alleen ligt u op een onderzoekstafel. Met een kleine dosis röntgenstraling wordt de botdichtheid van de heupen en het onderste deel van de wervelkolom gemeten. De scan is een veilig, pijnloos en niet belastend onderzoek en duurt ongeveer 15 á 20 minuten.

De uitslag

Een tot twee weken na het onderzoek heeft u een afspraak met de osteoporoseverpleegkundige. Als blijkt dat u botontkalking heeft, wordt u doorverwezen. De behandeling bestaat doorgaans uit het slikken van medicijnen en/of leefstijladviezen.

Behandeling met de modernste en krachtigste medicijnen

Op de polikliniek beschikken we over de modernste en nieuwste behandelingsmogelijkheden in de vorm van medicatie. Er bestaat inmiddels ruime ervaring met het zoledroninezuur dat eenvoudig met een jaarlijks infuus wordt toegediend en algemeen beschouwd wordt als de meest patiëntvriendelijke behandeling voor osteoporose.

Voor patiënten met zeer ernstige osteoporose is er een bijzonder effectieve hormoonbehandeling. De toediening van het hormoon wordt volledig door het ziekenhuis verzorgd met ondersteuning van de thuiszorg.

Vragen en contact

De polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventie is telefonisch bereikbaar op vrijdag tussen 8.15-16.30 uur via 020 510 88 82.