Uw dossier online inzien?
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Telefonisch bereikbaar
ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur
Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.
Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:
Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.
Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.
Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.
Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.
Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.
Bij u is een botbreuk of wervelinzakking geconstateerd. Het kan zijn dat uw botbreuk (mede) het gevolg is van botontkalking (osteoporose). Botontkalking komt namelijk veel voor: Bij 1 op de 3 vrouwen en bij 1 op de 5 mannen! Osteoporose is een aandoening van het skelet die wordt gekenmerkt door het afnemen van de hoeveelheid bot en een verandering in de botstructuur. Het gevolg hiervan is dat u onder andere een groter risico heeft op een volgende botbreuk.
Wij adviseren u een botdichtheidmeting te doen om:
Een botdichtheidmeting (DEXA-scan) is te vergelijken met een röntgenfoto, alleen ligt u op een onderzoekstafel. Met een kleine dosis röntgenstraling wordt de botdichtheid van de heupen en het onderste deel van de wervelkolom gemeten. De scan is een veilig, pijnloos en niet belastend onderzoek en duurt ongeveer 15 á 20 minuten.
Een tot twee weken na het onderzoek heeft u een afspraak met de osteoporoseverpleegkundige. Als blijkt dat u botontkalking heeft, wordt u doorverwezen. De behandeling bestaat doorgaans uit het slikken van medicijnen en/of leefstijladviezen.
Op de polikliniek beschikken we over de modernste en nieuwste behandelingsmogelijkheden in de vorm van medicatie. Er bestaat inmiddels ruime ervaring met het zoledroninezuur dat eenvoudig met een jaarlijks infuus wordt toegediend en algemeen beschouwd wordt als de meest patiëntvriendelijke behandeling voor osteoporose.
Voor patiënten met zeer ernstige osteoporose is er een bijzonder effectieve hormoonbehandeling. De toediening van het hormoon wordt volledig door het ziekenhuis verzorgd met ondersteuning van de thuiszorg.
De polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventie is telefonisch bereikbaar op vrijdag tussen 8.15-16.30 uur via 020 510 88 82.