Polikliniek Geriatrie

Dagpolikliniek Geriatrie (multidisciplinair)wordt gehouden door Polikliniek Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
route 71 of route 01

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
8.15-16.30 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Over dit spreekuur

De vakgroep geriatrie van MC Slotervaart heeft haar praktijk voortgezet bij OLVG. Zij doen dit samen met de vakgroep Interne Ouderengeneeskunde van OLVG. De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd. 

U ontvangt een brief met de aanvangstijd en de locatie waar u zich kunt melden. Dit kan voor locatie West routenummer 71 (7e etage) of routenummer 01 (begane grond) zijn. 
In de brief staat ook de aanvangstijd van uw afspraak op onze polikliniek. De afspraak duurt gemiddeld 4 tot 6 uur.
Het is fijn als u een naaste of familielid meeneemt naar de afspraak. Deze hoeft niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar het is wel prettig als deze persoon bij het gesprek met de arts aanwezig is en bij het afrondende gesprek in de middag.

Nadat u zich bij de balie gemeld heeft, wordt u ontvangen door een verpleegkundige. Zij zal het programma van die dag met u doornemen. Ook als u vragen heeft, kunt u die aan haar stellen.

Uw bloeddruk, temperatuur, lengte en gewicht worden gemeten en er zal bloed worden afgenomen. Daarna wordt u door een arts-assistent of arts onderzocht en hij/zij zal een gesprek met u hebben.

Gedurende de dag volgen er nog een aantal onderzoeken, zoals een hartfilmpje (ECG). Er wordt ook een geheugentest gedaan. Indien de arts het nodig vindt kunnen er nog aanvullende onderzoeken plaatsvinden. Zo wordt er soms een röntgenfoto van de longen gemaakt.

Aan het eind van de dag bespreekt de arts de uitslagen en het eventuele vervolg met u. Hoewel het streven is om alles zoveel mogelijk op dezelfde dag plaats te laten vinden kan het zijn dat u nog een keer terug moet komen voor aanvullend onderzoek.

Faciliteiten

Gedurende de hele dag is er koffie en thee beschikbaar. Rond het middaguur wordt er, indien van toepassing, aan de patiënt een lunch geserveerd.