Polikliniek Geriatrie

Dagpolikliniek Geriatrie (multidisciplinair)wordt gehouden door Polikliniek Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
route 71

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15-16.30 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Over dit spreekuur

OLVG heeft haar zorgaanbod voor ouderen eind 2018 sterk uitgebreid: naast de start van een verpleegafdeling Geriatrie is de capaciteit van de poliklinieken en dagpoliklinieken vergroot. De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd. 

Als u een afspraak heeft op de dagpolikliniek Geriatrie ontvangt u van tevoren een brief met de aanvangstijd en de locatie waar u zich kunt melden. Dit kan voor locatie West routenummer 71 (7e etage) of routenummer 01 (begane grond) zijn. 
In de brief staat ook de aanvangstijd van uw afspraak op onze polikliniek. De afspraak duurt gemiddeld 4 tot 6 uur.

Nadat u zich bij de balie gemeld heeft, wordt u ontvangen door een verpleegkundige. Zij zal het programma van die dag met u doornemen. Ook als u vragen heeft, kunt u die aan haar stellen.

Gedurende de dag volgt er nog een aantal onderzoeken, zoals een hartfilmpje (ECG). Er wordt ook een geheugentest gedaan. Indien de arts het nodig vindt kunnen er nog aanvullende onderzoeken plaatsvinden. Zo wordt er soms een röntgenfoto van de longen of een scan van de hersenen gemaakt.

Indien mogelijk bespreekt de arts aan het eind van de dag de uitslagen en het eventuele vervolg met u. Hoewel het streven is om alles zoveel mogelijk op dezelfde dag plaats te laten vinden kan het zijn dat u nog een keer terug moet komen voor aanvullend onderzoek of evaluatie van bijvoorbeeld medicatiewijziging.

Faciliteiten

Gedurende de hele dag is er koffie en thee beschikbaar. Rond het middaguur wordt er, indien van toepassing, aan de patiënt een lunch geserveerd.