Geriatrie

Polikliniek Geriatrieu kunt hiervoor terecht bij Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 71

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15 - 16.15 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 71

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

OLVG locatie West

Gezondheidsproblemen waarvoor u naar de poli Geriatrie op zowel locatie Oost, als op locatie West verwezen kunt worden zijn:

 • meerdere lichamelijke klachten tegelijkertijd;
 • geheugenproblematiek, verwardheid of onrust;
 • interesseverlies, piekeren, nergens meer toe komen;
 • loopproblemen, vallen of neiging tot vallen;
 • onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren, verminderde zelfzorg.

Op beide poliklinieken Geriatrie werken internisten-ouderengeneeskunde, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en gespecialiseerd verpleegkundigen geriatrie. 

Uw afspraak

Nadat u zich bij de balie gemeld heeft, wordt u ontvangen door een verpleegkundige, die het programma van die dag met u zal doornemen. Ook als u vragen heeft, kunt u die aan de verpleegkundige  stellen.

Uw afspraak duurt ongeveer 4 uur. Deze afspraak bestaat uit een onderzoek door de arts en aanvullend onderzoek door de verpleegkundige. Voorafgaand aan uw bezoek vindt er indien nodig bloedonderzoek plaats. Op indicatie vindt er aanvullend radiologisch onderzoek plaats, dit proberen we op dezelfde dag te plannen.   

Het uitslaggesprek van uw bezoek zal veelal op een later moment, telefonisch, plaatsvinden. Een enkele keer voert de arts het uitslaggesprek wél op de zelfde dag van het bezoek. 

Gedurende de hele dag is er koffie en thee beschikbaar. 

Waarom heeft uw huisarts een verwijzing naar ons verstuurd?

Uw huisarts heeft ons gevraagd om te onderzoeken of er een achterliggende oorzaak van uw  lichamelijke en/of geheugenproblemen is. Dat u weleens iets vergeet is op zich heel normaal. Het kan echter ook zijn dat er een medische oorzaak is. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van dementie. Ook kunnen uw geheugenproblemen mogelijk veroorzaakt worden door een slaapstoornis of medicatie. 

Het maken van een afspraak

Voor een afspraak bij ons is een verwijzing van uw huisarts nodig.

Binnen 10 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Het is daarom belangrijk dat uw huisarts uw telefoonnummer en indien nodig dat van uw mantelzorger in de verwijzing vermeldt. In overleg met u en/of uw mantelzorger  wordt de afspraak gepland. U ontvangt deze afspraak ter bevestiging per post. 

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek Geriatrie is het wenselijk dat er een begeleider of iemand die u goed kent met u meekomt.

Het is belangrijk dat u onderstaande meebrengt:

 • alle medicijnen die u gebruikt, ook de middelen die u zelf, zonder recept hebt gekocht;
 • hulpmiddelen, zoals een (lees)bril en/of hoorapparaat;
 • indien van toepassing uw loophulpmiddel (rollator, stok) of rolstoel;
 • uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart
 • zo mogelijk uw eigen rolstoel
 • heeft u diabetes? Neem dan uw glucosemeter en eventueel insuline mee

Wanneer u, na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar.