Kindergeneeskunde

Neonatologieu kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 34

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 34

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

OLVG locatie West

Uw kind wordt meestal opgenomen in een couveuse waar hij/zij goed geobserveerd kan worden. Er kan een speciale omgeving worden gecreëerd waarbij de temperatuur wordt gereguleerd naar de behoefte van uw kind.

Uw kind wordt aangesloten op een monitor. Door middel van 3 gelplakkers op de borst/buik kunnen hartactie en ademhaling continue geregistreerd worden. Door een bandje om de voet kan ook het zuurstofgehalte in het bloed gemeten worden.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Ons team

De medische zorg is in handen van kinderartsen/neonatologen en kinderartsen in opleiding. De verpleegkundigen hebben de specialistische opleiding tot neonatologieverpleegkundige afgerond of zijn bezig deze opleiding te volgen. Tijdens de zorg van uw kind kunt u ook te maken krijgen met andere disciplines zoals de kinderfysiotherapeut, lactatiekundige, logopediste, kinderpsycholoog en medisch maatschappelijk werk.

Dag en nacht bereikbaar

Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze dag en nacht aan de verpleegkundigen stellen. Ook kunt u via de verpleegkundigen een afspraak maken voor een gesprek met de kinderarts. De kinderarts geeft u de medische informatie en eventuele uitslagen van onderzoeken door.

Regels voor bezoek en hygiëne

Pasgeboren kinderen en zeker te vroeg geborenen hebben rust nodig en zijn minder bestand tegen infecties dan volwassenen.

De volgende regels gelden voor iedereen, ook voor de medewerkers:

  • Op zaal geen jassen, tassen en mobiele telefoons.
  • Bij binnenkomen op de kamer moet u de handen wassen, waarbij het van belang is uw sieraden af te doen, omdat dit de handhygiëne belemmert.
  • Wanneer u of uw bezoek een besmettelijke aandoening heeft, zoals een verkoudheid, diarree of andere ziekten, moet u eerst overleggen met de verpleegkundige of u binnen kunt komen.
  • In geval van een koortslip dient u een mondmasker te dragen.
  • Bij het verlaten van de zaal moeten de handen eveneens gewassen worden.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Neem een kijkje op de afdeling

Neofilm OLVG West 072018