Ouderengeneeskunde

Centrum voor Ouderendiagnostieku kunt hiervoor terecht bij Ouderengeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 01

Tijden spreekuur

ma, di, woe, vrij:
8.30 - 16.00 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 01

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto. 

 

 

Over de poli

Locatie Spuistraat

Het Centrum voor Ouderendiagnostiek is gericht op onderzoek en behandeling van ouderen bij wie sprake is van meerdere aandoeningen die elkaar kunnen beïnvloeden. Het doel is behoud of herstel van zelfstandigheid en kwaliteit van leven. 

Vaak is er sprake van een combinatie van problemen op lichamelijk, geestelijk, functioneel en sociaal gebied, waardoor u beperkt wordt in uw zelfstandigheid.

U kunt hierbij denken aan:

 • geheugenproblematiek, verwardheid en onrust 
 • interesseverlies, ‘nergens meer toe komen’
 • loopproblemen en de neiging tot vallen
 • meerdere lichamelijke klachten tegelijkertijd
 • onverklaarbare achteruitgang in het dagelijks functioneren
 • polyfarmacie, dat wil zeggen het gebruiken van veel verschillende medicijnen die elkaar mogelijk negatief beïnvloeden

Wie zijn wij

Bij het Centrum voor Ouderendiagnostiek werken artsen (klinisch geriater, neuroloog en ouderenpsychiater), verpleegkundigen en een groep paramedici (zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en neuropsychologen) samen, die gespecialiseerd zijn in de zorg voor ouderen. Ieder kijkt vanuit zijn of haar eigen vakgebied naar de patiënt.
Samenwerking van die verschillende disciplines is praktisch en effectief, juist omdat er meestal meer aan de hand is.

In het dagklinisch centrum wordt u in één dag onderzocht. Een enkele keer zullen toch vervolgafspraken/-onderzoeken nodig zijn. Door de kennis vanuit verschillende disciplines te bundelen, wordt u verschillende polibezoeken, en soms zelfs opname, bespaard.

 

Het maken van een afspraak

Voor een afspraak bij ons is een verwijzing van uw huisarts nodig. Uw huisarts kan de verwijzing digitaal naar ons sturen via ZorgDomein. Werkt uw huisarts niet met ZorgDomein, dan kan de verwijzing gefaxt of gemaild worden.

Binnen 10 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Het is daarom belangrijk dat uw huisarts uw telefoonnummer en indien nodig dat van uw mantelzorger in de verwijzing vermeldt. Ter bevestiging ontvangt u een brief met de datum voor de afspraak. De vrijdag voorafgaande aan de afspraak wordt u gebeld om de afspraak te bevestigen en krijgt u aanvullende informatie.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek Geriatrie is het wenselijk dat er een begeleider of iemand die u goed kent met u meekomt. Dit kan uw partner, één van uw kinderen of een ander familielid of bekende of zorgverlener zijn.

Het is belangrijk dat u onderstaande meebrengt:

 • alle medicijnen die u gebruikt, ook de middelen die u zelf, zonder recept, hebt gekocht;
 • hulpmiddelen, zoals een (lees)bril en/of hoorapparaat;
 • indien van toepassing uw loophulpmiddel (rollator, stok) of rolstoel;
 • legitimatie en zorgpas.

Wanneer u, na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar.