Hartcentrum

Cardiac Care Unit (CCU)u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 36

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 36

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

OLVG locatie West

U komt op onze Cardiac Care Unit (CCU), ook wel Hartbewaking genoemd, terecht als u acute hartproblemen heeft en intensief en onder bewaking moet worden verpleegd. Op de CCU liggen patiënten met complexe cardiale aandoeningen.

Als u op de CCU opgenomen bent, wordt u standaard aangesloten op een hartmonitor. Hiermee wordt u nauw in de gaten gehouden en wordt er regelmatig een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Ook worden er regelmatig controles uitgevoerd. Naar aanleiding van de observaties en onderzoek uitslagen wordt u verder onderzocht en behandeld. Wanneer de diagnose is gesteld en u wordt behandeld,  dan wordt u overgeplaatst naar verpleegafdeling B7 of B3. Het kan ook zo zijn dat u direct van de CCU naar huis gaat.

Onze CCU heeft 10 bedden waarvan 4 bedden horen bij de Eerste Harthulp. Ook is er een Cardio Lounge aanwezig met 10 stoelen. Op de Cardio Lounge worden patiënten opgevangen die voor cardiale dagbehandelingen komen, zoals nucleaire onderzoeken, hartkatheterisaties en CT hartprocedures.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG