Diëtetiek

Polikliniek Diëtetieku kunt hiervoor terecht bij Diëtetiek

Locatie

OLVG, locatie Spuistraat, Spuistraat 239a
Spuistraat

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
8.30 - 16.00 uur

Route

Naar de polikliniek

Spuistraat

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Spuistraat, Spuistraat 239a

Met het openbaar vervoer:

  • Tram 1, 2, 5, 13, 17, 9, 16 en 24 (halte Dam)

Kijk voor actuele informatie op www.9292ov.nl

Met de auto:

Mocht u met de auto naar Spuistraat 239a komen, dan adviseren wij u een routeplanner te gebruiken.
Mindervaliden kunnen gebruikmaken van de speciale parkeerplek voor de deur. Belt u van tevoren even met onze beveiliger via T: 020 599 41 00.

Over de poli

Locatie Spuistraat

U kunt bij de polikliniek Diëtetiek terecht als u al onder behandeling bent bij OLVG en u een verwijzing heeft van uw behandelend specialist.

Bent u of uw kind verwezen naar de diëtist door uw behandelend specialist uit OLVG? Dan maakt de baliemedewerker van de specialist meestal de eerste afspraak voor u.

Als u nog geen afspraak heeft ontvangen, kunt u zelf telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Diëtetiek voor het maken van een afspraak.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek worden uw klachten in relatie tot uw voeding, eetgewoonten en persoonlijke omstandigheden geïnventariseerd. Ook verzamelt de diëtist de volgende gegevens:

  • Bloeduitslagen
  • Ziektegeschiedenis
  • Medicijngebruik

De diëtist inventariseert uw hulpvraag en stelt samen met u de behandeldoelen vast. U krijgt uitleg over voeding met betrekking tot uw ziekte en advies over het gewenste dieet.

Tijdens de vervolgbezoeken bespreekt u uw ervaringen met het volgen van het dieet. Ook vindt er een evaluatie plaats aan de hand van de resultaten en de medische gegevens. De diëtist geeft u aanvullende informatie over uw dieet, stelt het dieet eventueel bij en beantwoordt uw vragen. De duur van de behandeling is afhankelijk van het ziekteverloop en het effect van het dieet.

Dieet

Samen met u bekijkt de diëtist uw huidige voedings- en eetgewoonten. Aan de hand hiervan stelt de diëtist een dieet samen. Hierbij wordt dus zo veel mogelijk rekening gehouden met uw eetgewoonten, smaak, leef-, werk- en financiële omstandigheden.

Kosten van uw dieet

De kosten van een bezoek aan de diëtist zijn voor rekening van OLVG.

  • Als u opgenomen bent, geldt dit ook voor de speciale dieetpreparaten die u gebruikt tijdens uw verblijf in het ziekenhuis.
  • Als u een dieetpreparaat voorgeschreven krijgt voor thuis, vraagt uw diëtist een machtiging aan voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

De vergoeding kan per situatie verschillen.

Vaste afspraaktijden

De behandelingen door de diëtist op de polikliniek zijn op vaste tijden. Wij verzoeken u daarom om op tijd aanwezig te zijn.

Telefonische afspraak met de diëtist?

De diëtist neemt in dit geval zelf contact met u op, in principe in de week dat de afspraak gepland staat. Het kan voorkomen dat dit een andere dag en/of tijd is dan de afspraak op uw afsprakenkaartje.