Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling B6u kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Locatie

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, B6

Bezoektijden

ma t/m vrij:
15.30-20.00 uur

Route

Naar de verpleegafdeling

Oost, B6

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9

Let op: op 22 juli 2018 zijn de routes van een aantal tram- en buslijnen gewijzigd. Dit heeft ook consequenties voor uw reis naar OLVG, locatie Oost. Kijk op de website van GVB voor meer informatie.

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Osdorp De Aker, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting metrostation Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de verpleegafdeling

Locatie Oost

Verpleegafdeling B6 is de afdeling waar voornamelijk patiënten worden opgenomen met een oncologische of hematologische aandoening voor diagnostisch onderzoek, curatieve behandeling, palliatieve behandeling of begeleid worden, samen met hun naasten, in de terminale fase.

Op verpleegafdeling B6 verblijven veel patiënten die voor langere tijd zijn opgenomen. Patiënten die een slechte lichamelijke conditie hebben, een meerdaagse kuur krijgen of patiënten bij wie een allergische reactie te verwachten valt, krijgen hun chemokuur op de verpleegafdeling.

Persoonlijke benadering

Het merendeel van de verpleegkundigen op B6 is specialistisch verpleegkundige oncologie met een aanvullende hematologie aantekening. De verpleegkundige verleent hoog complexe zorg in combinatie met psychosociale begeleiding op maat en heeft aandacht voor de patiënt en zijn naasten.

Aangezien OLVG een opleidingsziekenhuis is, kunt u op de afdeling te maken krijgen met verpleegkundigen in opleiding. Zij werken altijd onder toezicht van een ervaren verpleegkundige.  De verpleegkundigen van de verpleegafdeling werken nauw samen met de verpleegkundigen van de polikliniek medische oncologie & hematologie en de interne dagbehandeling. Op de dagbehandeling komen patiënten onder andere voor een bloedtransfusie of chemotherapie.

Belangrijk voor bezoek

  • Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk op bezoek.
  • Omdat op B6 veel kwetsbare patiënten liggen die vatbaar zijn voor infecties, zijn bloemen of planten niet toegestaan.

Oncologisch Centrum Amsterdam

Verpleegafdeling B6 maakt deel uit van het Oncologisch Centrum Amsterdam. Oncologisch Centrum Amsterdam is een samenwerking tussen OLVG en het BovenIJ ziekenhuis. Samen vormen we het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam. Meer dan de helft van de patiënten in Amsterdam en omstreken met kanker, of verdenking ervan, is bij Oncologisch Centrum Amsterdam onder behandeling.

Nuttige sites

Oncologisch Centrum Amsterdam