Polikliniek Geriatrie

Multidisciplinaire polikliniek

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Over dit spreekuur

Als uw huisarts of specialist vindt dat uw klachten meer observatie of meerdere onderzoeken vereisen of als u niet in staat bent om regelmatig naar het ziekenhuis te komen, krijgt u een afspraak op de multidisciplinaire polikliniek Geriatrie. U kunt dan op één dag door meerdere specialisten gezien worden en zo nodig wordt aanvullend onderzoek gedaan, zoals bloedonderzoek, hersenscan, een röntgenfoto of een hartfilmpje (ECG).

Op de multidisciplinaire polikliniek werken artsen (klinisch geriater/internist-Ouderengeneeskunde, neuroloog en ouderenpsychiater), verpleegkundigen en een groep paramedici (zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en neuropsychologen) samen, die gespecialiseerd zijn in de zorg voor ouderen. Ieder kijkt vanuit zijn of haar eigen vakgebied naar de problemen van de patiënt.

Samenwerking van die verschillende disciplines is praktisch en effectief, door de kennis te bundelen wordt u verschillende polibezoeken bespaard. Na de dag volgt er mogelijk een vervolgafspraak en soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig. Tijdens deze dag wordt u begeleid door een vrijwilliger.