Polikliniek Cardiologie

Zorg na een hartinfarct (ACS)wordt gehouden door Polikliniek Cardiologie

Locatie

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Tijden spreekuur

ma, wo, do en vrij:
9.00-16.00 uur

Over dit spreekuur

ACS is een verzamelnaam voor een instabiele angina pectoris en een hartinfarct. Dit spreekuur is voor mensen die in OLVG opgenomen zijn geweest met een hartinfarct of instabiele angina pectoris, of die vanwege een verhoogd risicoprofiel door de cardioloog zijn verwezen.

Wat gebeurt er op dit spreekuur?

U krijgt eerst een afspraak met de verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialist bespreekt met u onder andere de vragenlijst over uw leefgewoontes die u heeft ingevuld tijdens uw opname, uw voorgeschiedenis (anamnese), medicijnen en uw vragen. U krijgt een lichamelijk onderzoek en wij controleren uw bloeddruk, hartfrequentie, gewicht, taille en BMI (Body Mass Index) en maken een ECG (elektrocardiogram).

De verpleegkundig specialist heeft een eigen behandelingsbevoegdheid, indien nodig wordt overlegd met de cardioloog. Meestal wordt u gedurende een half jaar door de verpleegkundig specialist en de cardioloog gecontroleerd, na een half jaar vinden de controles verder plaats bij de cardioloog of wordt u terugverwezen naar uw huisarts.

Tijden en toegang

  • De verpleegkundig specialist heeft op dinsdag en donderdag telefonisch spreekuur. 
  • Polikliniek spreekuur: maandagmiddag, woensdagochtend, donderdag hele dag en vrijdagmiddag.
  • Polikliniektijden: 9.00-16.00 uur
  • Telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag: 13.00-14.00 uur