Anesthesiologie

Polikliniek Anesthesiologie u kunt hiervoor terecht bij Anesthesiologie

Locatie

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9
Oost, P4

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15 tot 16.15 uur

Route

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9

Over de poli

Locatie Oost

Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een afspraak bij de polikliniek Anesthesiologie met een verpleegkundige en een anesthesioloog of physician assistent. U maakt afspraken over medicijnen, eten en drinken en pijnbestrijding. Dit om de anesthesie tijdens de ingreep goed en veilig te laten verlopen.

Belafspraak Apotheek

Een werkdag voor de afspraak bij de polikliniek Anesthesiologie heeft u een belafspraak met een medewerker van de apotheek over uw eventuele medicijngebruik. Zorg dat u uw medicijnen of een actueel medicatieoverzicht klaar heeft liggen. Heeft u geen belafspraak met de apotheek, dan bespreekt een apotheekmedewerker op de poli uw medicijngebruik met u.

Voorbereiding afspraak Anesthesiologie

In het patiëntenportaal MijnOLVG staat een digitale vragenlijst voor u klaar die u uiterlijk een dag voor uw afspraak invult. Heeft u nog geen MijnOLVG? Lees hier meer over de mogelijkheden en het aanmaken van een account voor MijnOLVG.

Wat kunt u verwachten?

Heeft u de dag voor uw afspraak geen belafspraak met de apotheek gehad, dan bespreekt een apotheekmedewerker op de polikliniek uw medicijngebruik met u.

De verpleegkundige neemt de vragenlijst door, meet de bloeddruk en bespreekt de voorbereiding op de dag van de operatie of behandeling, zoals bijvoorbeeld het nuchter zijn. Ook krijgt u informatie over het gebruik van de OLVG PijnAPP

De anesthesioloog of physician assistent bespreekt samen met u de meest geschikte vorm van anestehesie en pijnbestrijding. 

Tijdens het gesprek krijgt u ook informatie over wat er gebeurt voor, tijdens en na de operatie of behandeling en kunt u vragen stellen. Daarnaast maakt hij afspraken met u over uw medicijngebruik (zoals bloedverdunners) voor de operatie of behandeling. Als aanvullend onderzoek door een andere specialist nodig is, krijgt u hiervoor een aparte afspraak.

Welke anesthesioloog voert de anesthesie uit?

De anesthesioloog die verantwoordelijk is voor de anesthesie tijdens de operatie of behandeling kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u op de polikliniek Anesthesiologie heeft gezien.

Afspraak annuleren

Bent u verhinderd neem dan zo spoedig mogelijk (minimaal 24 uur voor de afspraak) contact op met de polikliniek Anesthesiologie.