Anesthesiologie

Polikliniek Anesthesiologie u kunt hiervoor terecht bij Anesthesiologie

Locatie

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9
Oost, P4

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
8.15 tot 16.15 uur

Route

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9

Over de poli

Locatie Oost

Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een gesprek bij de polikliniek Anesthesiologie met een verpleegkundige en een anesthesioloog of physician assistent. Om de anesthesie tijdens de ingreep veilig te laten verlopen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. U maakt afspraken over medicijnen, eten en drinken en pijnbestrijding. 

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Op de dag van uw afspraak neemt u het volgende mee:

  • Actueel medicatie overzicht 
    Als u medicijnen gebruikt, neem dan ook uw actuele medicatieoverzicht mee. 
  • Ingevulde anesthesievragenlijst 
    Heeft u geen vragenlijst meegekregen? Dan kunt u onderstaande vragenlijst printen, invullen en meenemen naar het gesprek.

Op de dag van uw afspraak neemt u een ingevulde vragenlijst mee. Heeft u geen vragenlijst meegekregen? Dan kunt u onderstaande vragenlijst printen, invullen en meenemen naar het gesprek.  

Vragenlijsten voor volwassenen:

Vragenlijsten voor kinderen:

Wat kunt u verwachten?

Samen met een medewerker van de apotheek bespreekt u uw eventuele medicijngebruik. U heeft daarvoor een telefonische afspraak gekregen, of bespreekt dit tijdens uw afspraak op de polikliniek.

De verpleegkundige neemt de vragenlijst door, meet de bloeddruk en bespreekt de voorbereiding op de dag van de operatie of behandeling, zoals bijvoorbeeld het nuchterbeleid. 

De anesthesioloog of physician assistent bespreekt samen de meest geschikte vorm van anesthesie. Tijdens het gesprek krijgt u ook informatie over wat er gebeurd voor, tijdens en na de operatie of behandeling en kunt u vragen stellen. Daarnaast maakt hij afspraken met u over uw medicijngebruik voor de operatie of behandeling, de pijnbestrijding en eventueel vervolgonderzoek. Als aanvullend onderzoek door een andere specialist nodig is, krijgt u hiervoor een aparte afspraak.

Nuchter zijn 
Voor de operatie of behandeling moet u tijdig stoppen met eten en drinken. Dat noemen we nuchter zijn. Als u op het juiste moment nuchter bent, kan dit een sneller herstel bevorderen. Lees meer over anesthesie en nuchter zijn

Bloedtransfusie
Soms is het noodzakelijk dat u tijdens operatie of behandeling (donor)bloed krijgt toegediend. Heeft u hier bezwaar tegen? Bespreek dit dan met de anesthesioloog of de physician assistent tijdens het gesprek.

Uw gebit
Als u algehele anesthesie (narcose) krijgt, is het altijd nodig een buisje (tube) in de luchtweg aan te brengen voor een normale ademhaling. Om beschadiging aan uw gebit te voorkomen, is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van losse tanden en/of kiezen, en stifttanden en/of kronen aan de voorzijde van uw gebit. Geef dit aan op de vragenlijst en/of tijden het gesprek met de anesthesioloog. Ondanks maximale voorzorgsmaatregelen is het echter niet uit te sluiten dat er schade aan uw gebit ontstaat. Heeft u een gebitsprothese, dan wordt deze voor de operatie of behandeling verwijderd.

Afspraak annuleren

Bent u verhinderd neem dan zo spoedig mogelijk (minimaal 24 uur voor de afspraak) contact op met de polikliniek Anesthesiologie.

Welke anesthesioloog voert de anesthesie uit?

De anesthesioloog die verantwoordelijk is voor de anesthesie tijdens de operatie of behandeling kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u op de polikliniek Anesthesiologie heeft gezien.