Anesthesiologie

Dagbehandeling F1u bent bij ons in goede handen

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, F1

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 7.00 - 18.00 uur

Route

Naar de dagbehandeling

Oost, F1

De afdeling Dagbehandeling vindt u op de eerste etage op F1. De eerste etage bereikt u door bij binnenkomst via de hoofdingang de eerste liften aan uw linkerhand of de trap aan de rechterkant te nemen. 

 

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de dagbehandeling

Locatie Oost

Op de afdeling Dagbehandeling verblijven patiënten voor maximaal één dag, voor een operatie, behandeling of onderzoek. 

Hoe laat komt u naar afdeling Dagbehandeling?

Wij vragen u om de dag voor de opname zelf contact met ons op te nemen om te horen hoe laat wij u verwachten. U belt een dag voor uw opname tussen 14.45 en 15.30 uur met de afdeling Dagbehandeling om de opnametijd te horen via 020 599 24 95. Dat is de tijd waarop we u verwachten op afdeling Dagbehandeling.

Uw operatie is op een maandag? Bel dan op de vrijdag ervoor.
Uw operatie is na een feestdag? Bel dan de laatste werkdag ervoor.

Wij vragen u dringend om op tijd te komen!

Wat neemt u mee naar de afdeling Dagbehandeling?

 • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
 • Gebruikt u medicijnen? Neem uw actueel medicatieoverzicht mee
  (gratis ophalen bij uw apotheek)
 • Stop NIET met het gebruik van uw medicijnen zonder dit vooraf te bespreken met uw artsof de anesthesioloog.
 • Dieetlijst. Als u een dieet volgt, breng dan de richtlijnen daarvan mee naar het ziekenhuis en bespreek deze met uw arts of verpleegkundige.
 • Telefoonnummer en naam van een contactpersoon die wij kunnen inlichten over u en het tijdstip waarop u naar huis mag
 • Loszittende kleding voor na de operatie
 • Pantoffels/slippers (geen gladde zool)
 • Indien nodig, het doosje van uw contactlenzen
 • Indien u dat wenst, kunt u ter ontspanning lectuur, een puzzelboekje, iPad of dergelijke meenemen.

Wij raden u af om geld, waardevolle spullen of sieraden mee te nemen naar het ziekenhuis.

Begeleiding volwassene en vervoer

Wij adviseren u dringend om u te laten begeleiden door een volwassene omdat na de behandeling, lichaamscontrole en coördinatie tijdelijk minder kunnen zijn(meestal enkele uren). Hierdoor kunt u soms bijvoorbeeld moeilijk lopen of duizelig zijn. Wij raden u af om met het openbaar vervoer te reizen. U mag dezelfde dag niet actief deelnemen aan het verkeer.

Dagbehandeling bij kinderen

Bij een operatie van uw kind wordt het kind meestal opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. Als verdoving nodig is, vindt er voorafgaand aan de operatie een gesprek met een (kinder)anesthesioloog en een (kinder)verpleegkundige plaats. Tijdens het gesprek worden instructies gegeven over de voorbereiding op de operatie, zoals eten en drinken op de operatiedag. 

Voorbereiden op de operatie
Het is belangrijk dat een kind goed voorbereid naar de operatie komt. Uit ervaring blijkt dat kinderen de operatie beter kunnen verwerken als zij weten wat er gaat gebeuren. Op de kinderwebsite OLVG zijn er voor kinderen fotoboeken ontwikkeld om zich voor te bereiden op een operatie in OLVG.