Bloedafname

Polikliniek Bloedafnameu kunt hiervoor terecht bij Bloedafname

Locatie

IJburglaan 727
IJburg

Tijden spreekuur

Ma t/m vrij:
8.00-13.00 uur
13.30-16.15 uur

Op feestdagen gesloten

Route

Naar de polikliniek

IJburg

Naar het ziekenhuis

IJburglaan 727

Gezondheidscentrum Haveneiland
IJburglaan 727, 1087 CH, Amsterdam

 OLVG, locatie IJburg is met het openbaar vervoer als volgt bereikbaar:

Via Centraal Station
U neemt tram 26 (richting IJburg) tot halte Vennepluimstraat. Het Gezondheidscentrum ziet u aan de overkant van de uitstaphalte liggen.

OLVG, locatie Oost is met de auto als volgt bereikbaar:

Komt u met de auto? Dan adviseren wij u gebruik te maken van een routeplanner. 

Over de poli

Bij Bloedafname OLVG, locatie IJburg kunt u bloed laten afnemen, (gratis) materiaal afhalen om urine of ontlasting in te sparen en gespaarde urine of ontlasting afgeven. U kunt zonder afspraak terecht.

Aanvraagformulier

Neemt u bij een bezoek aan Bloedafname altijd het aanvraagformulier dat u van uw arts gekregen heeft en een geldig legitimatiebewijs mee. Controleer of u voor de afname nuchter moet zijn; dit staat op het aanvraagformulier vermeld achter de bepaling. Nuchter betekent dat u 8 uur vóór de afname niet meer mag eten, drinken en roken; alleen water is toegestaan. Als u medicijnen gebruikt mag u die gewoon innemen, tenzij de arts anders met u heeft afgesproken.

Nummerautomaat

Voordat u geholpen wordt trekt u een nummer uit het nummerautomaat. De automaat staat naast de deur van de Bloedafname. Nadat u uw nummer heeft getrokken, neemt u plaats in de wachtruimte voor de Bloedafname.

De medewerker van de Bloedafname roept de wachtende patiënten op volgorde van nummer naar binnen. De medewerker controleert uw gegevens en verwerkt het formulier. Klopt alles? Dan wordt er bloed bij u afgenomen.

Inleveren urine of ontlasting

Heeft u thuis urine of ontlasting verzameld en is er geen bloedafname nodig? Dan kunt u na inleveren en nadat uw gegevens gecontroleerd zijn en uw formulieren verwerkt zijn weggaan.

Van wie krijg ik de uitslag van het onderzoek?

De verwijzer die het onderzoek heeft aangevraagd, bij voorbeeld uw huisarts, informeert u over de uitslag van het onderzoek. Wanneer u de uitslag krijgt is afhankelijk van het soort onderzoek dat u gehad heeft. Uw verwijzer kan u daar over informeren. Ook kunt u uw uitslagen inzien via MijnOLVG.

Nader gebruik lichaamsmateriaal

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd nadat al het aangevraagde onderzoek afgerond is. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd. Dit betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kunt u bezwaar maken bij de balie van Bloedafname.

Andere locaties dan OLVG

 • Locatie Medisch Centrum Jan van Goyen 
  Jan van Goyenkade 1, Amsterdam 
   Klik hier voor meer informatie.
   
 • Locatie Dr. Jan van Breemenstraat 
  Dr. Jan van Breemenstraat 2, Amsterdam
  Openingstijd(en): ma t/m vrij 8.00-16.15 uur
   
 • Locatie DC Klinieken Amsterdam 
  Tesselschadestraat 4, Amsterdam
  Klik hier voor meer informatie.
   
 • Locatie Medisch Centrum Wetering 
  Nieuwe Weteringstraat 11, Amsterdam
  Klik hier voor meer informatie.