Aandoeningen & behandelingen

Klinisch kraambed psychiatrieu kunt hiervoor terecht bij POP-expertisecentrum

Het klinische kraambed Psychiatrie betekent dat u (een gedeelte van) het kraambed op de afdeling Verloskunde doorbrengt. Tijdens deze opname krijgt u extra begeleiding en ondersteuning van gespecialiseerd verpleegkundig personeel met betrekking tot de zorg voor uw baby.

Begeleiding bevalling

De begeleiding van de bevalling mag in veel gevallen door uw eigen verloskundige worden gedaan. Dit kan thuis of bij het Bevalcentrum West. Dit zijn de niet-medische bevalsuites. Bent u tijdens uw zwangerschap onder medische controle van de gynaecoloog, dan bevalt u op de medische bevalsuites.

Overdracht zorg

Na de bevalling zal de zorg worden overgedragen aan de artsen en verpleegkundigen op de kraamafdeling. Indien u thuis bevalt, dan komt u binnen acht uur naar het ziekenhuis. Indien u op het bevalcentrum bent bevallen, dan wordt u van het Bevalcentrum West naar de kraamsuites gebracht. En hetzelfde geldt voor de medische bevalsuites.

Alle verpleegkundigen op de kraamafdeling en verloskamers zijn gespecialiseerd in psychiatrische ziektebeelden en zorg voor deze patiëntencategorie.

Duur van het klinisch kraambed

De opname duurt meestal 1 à 2 dagen.

Reden opname

Tijdens deze opname krijgt u begeleiding en ondersteuning van het verpleegkundig personeel met betrekking tot de zorg voor uw baby. Daarnaast zullen de verpleegkundigen u observeren en vragen naar mogelijke psychische klachten ten gevolge van uw ziektebeeld of voorgeschiedenis. Ook de baby zal geobserveerd worden in verband met uw medicijngebruik. In uitzonderlijke gevallen kan het namelijk zo zijn dat de baby enige ontwenningsverschijnselen kan krijgen ten gevolge van uw medicijngebruik. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onrust, huilen en slecht drinken.

Partner

De partner kan gedurende uw opname 24 uur per dag aanwezig zijn. In de kamer is een stoel aanwezig die uitgeklapt kan worden tot bed.

Bezoektijden

Uw echtgenoot/partner is 24 uur per dag welkom. Meer informatie over bezoektijden

 

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling POP-expertisecentrum.